Fa dos dies que dura el Google I/O: la conferència que Google ofereix als developers. Es fa al Mosconi Center de San Quico, allà on l’oncle Estev fa els seus Keynotes que tant ens agraden.

Google està fent una sèrie d’anuncis molt interessants a la comunitat de desenvolupadors que de ben segur tindrà un profund impacte en el futur immediat d’internet.

Entre els mosseguis tenim un conjunt de Google Exceptics. El concepte del Big Brother Orwellià plana sobre Google, Apple i per descomptat Microsoft (de que gairebé ningú no parla darrerament) Intel o IBM.

El perill de que una corporació tingui massa poder sobre les persones i la seva informació és quelcom que ens ha de fer estar a la guait de forma continuada. Un tio molt trempat va dir fa uns quants anys quelcom com “pels seus actes els coneixereu”. I de moment Google està fent de forma consistent el següent: Potenciar estandars oberts en tota la cadena dels productes TIC (el que en diuen “the stack”) . Proporcionen eines de programari lliure (Open source) que permet que tant ells (Google) , com altres empreses o desenvolupadors independents innovin.

Ens trobem davant un punt en la història de les TIC prou interessant. Hi ha dos models d’innovació en competencia directa en tots els camps: Sistemes operatius, dispositius mòbils, continguts, advertising, educació…. Un model tancat, on els tecnòlegs amb (un gran) criteri prescriuen el camí cap al futur. Versus un model obert i massivament col·laboratiu (amb els problemes de manca de direcció i confusió que comporta sovint) potenciant innovació esbojarrada a tots nivells.

Personalment, m’encanta aquest encreuament de camins i mentre els gegants lluiten per veure qui és el millor innovant… serem nosaltres els beneficiaris.
I quan només en quedi un… llavors li podrem tenir tírria amb tota tranquil·litat.

Si l’agenda m’ho permet intentaré fer alguns articles sobre les innovacions que s’expliquen al Mosconi Center. De moment us deixo amb l’anunci del Google TV. Triomfarà Google on Apple esta fent figa?

Foto miniatura via Flickr usuari magerleagues