chromebook

Samsung i Google han presentat el nou portàtil Chromebook, un portàtil per 249$ i Chrome OS amb pantalla de 11’6 polzades, Wifi i càmera, 1,1 Kg de pes i 100 GB d’espai al núvol amb Google Drive.

Més enllà de les possibles similituds estètiques amb el MacBook Air, tal i com apunta Cult of Mac, l’aposta per un portàtil lleuger i econòmic pot suposar una opció interessant per un sector, els “light users“, d’un ordinador amb plataforma integrada, basat en el navegador de Google, i pensat pels usuaris dels seus serveis, una autèntica i ràpida oficina portàtil.

Clarament no destinat a usuaris que requereixen un alt ús d’aplicacions pesades com Photoshop, edició de vídeo, àudio, etc, ni per usuaris “gamers” no deixa de ser una aposta interessant i econòmica que caldrà provar com oficina mòbil.

Personalment, que sóc usuari de tots els serveis Google possibles, no em disgustaria canviar el meu “pesat” MacBook Pro, per un Mac Mini (dels nous que es preveu surtin la setmana vinent) per tenir-ho com ordinador d’escriptori a casa, i un Chromebook per quan necessito portabilitat d’oficina.

El Chromebook només estarà disponible, de moment, en alguns països i disposa d’un germà gran, el Chromebook 550, amb pantalla de 12,1 polzades, WiFi i 3G, per 449$