Google acaba de donar una conferència de premsa explicant la seva estratègia per a Chrome OS. Com ja sabeu Chrome és un Browser Open Source orientat a la velocitat, la seguretat i a donar el màxim suport al model de negoci de Google ara com ara: Les aplicaciones cloud a la Web. Per tant intenten oferir browsers el màxim de rapids i segurs. O sia tot el contrari que IE :-D

Fa uns mesos es va anunciar que estaven treballant en un nou sistema operatiu (recordem que Google ja té Android en cartera) que anomenarien Chrome OS orientat als Netbooks (si, aquests ordinadors que Apple no en fa).

L’estratègia de Chrome és extra-simple. El sistema operatiu sols té una aplicació: Chrome. La idea és que està el màxim d’optimitzat perque corri a tota bufa en Netbooks (màquines força churrys (perdoneu pels tecnicismes)).

Les aplicacions Web HTML 5 podran córrer offline gracies a Google Gears (que Google fara el que calgui perque acabi essent estàndard) on les dades de l’usuari estaran encriptades.

Tot i que el sistema és Open Source segurament no serà gratuit quan es comerciatitzi integrat en un maquinari concret.
Us deixo algunes trasnpes de la presentacio i un vídeo que té pinta d’estar fet pel paio de Commoncraft que deu haver estat fitxat per google. Algu en sap res?

Ah, la presentació s’ha lliurat usant un EEEPC corrent ChromeOS. O sia que el trastu està força madur.