Google Explica el com i el perquè del seu nou navegador amb un comic book.

Google Explica el com i el perquè del seu nou navegador amb un comic book.

Tot i que alguns ho veuen com part d’una estratègia per dominar internet, personalment rec que el llançament del nou navegador de Google és una de les millors coses que podien passar per l’aparador TIC ara com ara. Internet Explorer és un avatar de Loki (el concebidor de tots els enganys i sembrador de caos), Firefox cada vegada va pitjor (segurament perque el manté una comunitat superpoblada d’interessos i plugins quye endinyar), Safari no és compatible amb totes les págines i Opera simplement és desconegut per la Massa (altrament conegut com  l’increible Hulk :-p )*.

Google és un pescador a internet, el seu am son els Google adSense, i per tant vol que el riu de la web (tradicional i mobile) estigui ben remogut. Perquè a “rio revuelto…”. Quí confiarà en coses com google docs, google calendar, gmail o twitter, quan el navegador s’en penja solet abans de donar a aquest serveis l’oportunitat d’espifiar-la ells ? Phishing, malware, popups i altres plagues afecten als internatutes cada dia (a alguns usuaris de IE més que a altres). I pels desenvolupadors d’aplicacions la necessitat d’un bon motor de javascript i un bon renderrer diable d’HTML cal.

Per això Google s’ha desmarcat amb aquest producte ( basat en webkit igual que Safari) en el que hi ha participat el principal developer de Firefox, que ha fet open source i que introdueix moltes millores tecnològiques que faran que la web evolucioni positivament en el futur.

I el que m’agrada més de tot això és com ho ha anunciat Google: fent una entrada en el seu Blog anunciant el llançament inminent, i proporcionant un Comic Book ( si un Comic Book) en el que els exnginyers de Google expliquen realment bé ( si coneixes paraulotes que fan servir com “garbage colector” “Compiler “Fragmentation” etc ) i que estic segur que (aquesta pedagogia tecnològica) facilitarà que molts desenvolupadors s’apropin al projecte i li facin una ullada al codi… que és lo autenticament interessant del projecte.

Aixi doncs us proposo que, per variar o no, us llegiu un comic.

*També podia haver fet un acudit sobre la massa del pà