Google Chrome

Aquests dies ja tenim disponibles opcions beta dels avançats navegadors Google Chrome (Chromium) i Opera (v. 10), més envestada en el primer cas, i més avançada en el segon.

En els dos casos estem davant de navegadors potents, complidors dels darrers estàndards i que corren com un Fórmula 1 en els nostres Macs.

Cadascú de nosaltres tenim la nostra forma de funcionar i fer anar el navegador amb costums adquirides de molts i molts anys de fer-los servir constantment i, davant qualsevol canvi de manera de fer, oferim lògiques resistències.

En el meu cas, tot i que estic obert a provar coses noves, hi ha 2 atributs als quals no estic disposat a renunciar:

1.- La barra de marcadors o bookmarks superior (creada a base de carpetes lògiques i moltes i moltes hores de triar i organitzar pàgines web).

La facilitat que tinc a Safari o Firefox per mourem entre els meus bookmarks en el menú superior se’m torna un malson quan aquests estan en un lateral i haig d’anar fent clics constants (cas d’Opera i Google Chrome on, possiblement, encara em manqui aprendre a configurar les opcions).

2.- L’altra aspecte irrenunciable és 1Password. Ja no sóc ningú sense aquesta magnífica utilitat i extensió del navegador que em permet oblidar-me de logins i contrasenyes ja estigui treballant amb Safari o Firefox o ja estigui a l’iMac o al MacBook. Malauradament ni Opera ni Google Chrome són compatibles amb aquesta utilitat.

Aquests nous browsers van que se les pelen, però el meu propi funcionament amb ells em fa ser més lent i menys productiu que en Safari o Firefox. Per tant, de moment, em quedo on estic.

I vosaltres? Què en penseu?