Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

stack overflow

Comencem amb una queixa d’en Marc sobre el trànsit a la ciutat de Barcelona, seguim parlant de Stack Overflow i els problema que li ha suposat l’aparició de ChatGPT, parlant de Google i la degradació de la qualitat a les cerques i tanquem el programa parlant del llibre “Proyecto Hail Mary de l’Andy Weir.


PART 1

El problema del transit a Barcelona

ChatGPT

Un dels llocs més afectats per la disrupció de ChatGPT ha estat “Stack Overflow”, el fòrum per excel·lència dels desenvolupadors per trobar ajudes a la programació”.

Segons el CEO de Stack Overflow, la companyia acomiadarà el 28% de la plantilla per intentar aconseguir beneficis. A finals de 2022 la companyia tenia 525 empleats, juts en el moment de la sortida de ChatGPT.

El CEO també ha anunciat que treballen amb “Overflow AI”

La gran ironia és que ChatGPT ha alimentat el seu coneixement gràcies a fer scraping de Stack Overflow.

Notícia a Ars Technica

Google

“Google degrada la qualitat de les seves cerques per a mostrar més anuncis” segons “ElOtroLado”:

Segons Megan Gray, una assessora legal que assisteix al judici contra Google als EUA per abús de posició dominant.

Sembla que Google modificaria la consulta per a afegir continguts comercial. Per exemple: tu cerques “Roba per a nens” i Google internament canvia la consulta per “MARCA-roba per a nens”.

Amazon trafica amb treballadors a l’Aràbia Saudita (Josep Ruano)

Segons aquest article de “The Guardian” dotzenes de treballadors contractats als magatzems d’Amazon a l’Aràbia Saudita estarien en condicions de treball pèssimes, amb els passaports segrestats durant la vida del contracte i l’obligació de pagar per deixar la companyia. Un desastre.PART 2

Proyecto Hail Mary” de l’Andy Weir a Audible (Pagament fora de la subscripció mensual del servei)


Propostes Mosseguis:

  • (Dani Gaya – AppleTV+ gratis) Si voleu 3 mesos gratis de appletv+ aquí teniu el link, cortesia de Mediamark
  • (Tomàs – Audiollibre) “Proyecto Hail Mary” de l’Andy Weir a Audible (Pagament fora de la subscripció mensual del servei)
  • (Tomàs – Utilitat MacOS) Si vols tenir un control sobre la temperatura i comportament del teu processador Apple Silicon als Mac, teniu l’utilitat “Hot”, amb gràfiques configurables i la informació permanent de la temperatura a la barra superior.