Google Reader Fluid

Correu i Lector de Notícies poden arribar a ser aplicacions crítiques que afecten significativament al temps i a la forma que un destina a la feina diària.

En conseqüència dedicar una mica de temps en trobar les solucions que millor s’adaptin al nostre procés personal i a les nostres necessitats és quelcom que pot afectar positivament a la nostra productivitat.

En el meu cas jo faig servir Gmail web, amb la solució particular us detallo tot seguit, com aplicació separada; i mantinc NetNewsWire com a client RSS, per que contínua resultant-me més còmode.

La meva productivitat personal, pel que fa a la gestió del correu electrònic, ha millorat significativament des que vaig abandonar l’aplicació client “mail” de Mac OS X i em vaig passar a gestionar-ho directament amb Gmail, traient profit de la flexibilitat i automatismes que aporten etiquetes, filtres i altres bondats, via Labs (com les múltiples safates d’entrada).

Però amb Mail tenia, com aplicació separada i no com a finestra del navegador, un subtil avantatge: tenir-ho separat i fins i tot en un “space” aïllat m’ajudava a NO tenir el correu sempre “present i constant”, afavorint poder dedicar moments regulars i regulats a la seva gestió i, en conseqüència, disminuint el nivell típic d’estrès implícit que comporta gestionar-ho (d’obligada lectura és aquest article d’en Berto Pena sobre “com evitar la bancarrota amb l’email”)

Però anem pel procés:

  1. Descarrega i instal·la Fluid, aplicació senzilla i gratuïta que permet convertir qualsevol aplicació web en una aplicació d’escriptori.
  2. Gmail Fluid Capture

  3. Executa Fluid per crear Gmail com aplicació aïllada (només necessites la URL de Gmail, un nom, la ubicació (carpeta Aplicacions) i una icona (si feu clic a la icona següent us la podreu descarregar del meu dropbox)
  4. Gmail Fluid icon

  5. Fica l’aplicació en el Dock per tenir-la disponible quan vulguis
  6. Captura del Dock amb Gmail

  7. Pel que fa a Google Reader és exactament igual al cas anterior. Notareu, però, que faig servir un tema especial (imatge inicial d’aquesta entrada), de nom Helvetireader, que simplifica la interfície i la fa més minimalista. A l’enllaç anterior teniu les instruccions per fer-lo servir tant a Safari com a Fluid.

Fluid permet tant l’ús de “scripts” d’usuari com la plena integració amb 1password, requeriments per a mi imprescindibles. Veieu-ne la captura:

Gmail Fluid 1password