Les xarxes socials cada vegada estan més i més presents en cadascuna de les activitats que desenvolupem diàriament i en molts casos potencienla nostra  manera  de fer, tant així que l’activitat fotogràfica no s’escapa dels tentacles de les mateixes i podem veure per exemple, projectes fotogràfics ( que esta en preparació)que es desenvolupen en Twitter per compartir i exposar el nostre treball, fins a impressionants imatges que ens arriben des de l’espai i també per mitjà d’aquestes xarxes socials. Això, si ho veiem des de l’aspecte més positiu, ens permet tenir a la disposició una plataforma on exposar i compartir les nostres idees i avenços en matèria fotogràfica.

No obstant això, potser el mateix avantatge que li atorga el simple accés a qualsevol que tingui una càmera fotogràfica i una connexió a Internet, fa que la informació es trobi tan dispersa que resulti difícil agrupar-la de manera ideal per al nostre consum. És allí on iniciatives com Hashalbum li fan front a la dispersió de la informació i s’erigeixen com a eines ideals per trobar imatges del que ocorre al voltant del món.

Potser no és l’espai més idoni per trobar inspiració mirant fotos i despertar la musa que ens ajudés en les nostres sessions, però sens dubte és perfecte per buscar fotografies de l’actualitat. Particularment he passat una bona estona navegant en els seus àlbums i he pogut localitzar coses interessants, i encara que certament, la majoria de les fotografies que trobem no posseeixen aquesta qualitat estètica que els afeccionats i els apassionats per l’art fotogràfic intentem aconseguir, personalment penso que així i tot és una eina amb un enorme potencial, solament hem d’esperar al fet que els mateixos usuaris la modelin al seu gust.

Però, Com funciona? El principi és d’allò més simple, introduïm el hashtag o paraula clau i la pagina ens mostrarà immediatament una sèrie d’àlbums amb imatges relacionats a la recerca que hàgim introduït, això apareix acompanyat als comptes dels usuaris que han compartit aquestes imatges, sent la seva gran fortalesa que les imatges disponibles s’actualitzen en temps real el que ens permetrà tenir més fotografies cada tant. De moment no hi ha filtres especialitzats en els grups d’imatges, però no es descarta que aquesta eina evolucioni, millori i inclogui característiques que ens resultin útils.

Tal com ho vaig esmentar abans, la majoria de les fotografies que es troben pot ser que no siguin del tipus artístic que ens interessa, pero sempre son llocs d’on treure idees, però som nosaltres els qui li donem forma i vida a les xarxes socials, així que, ja veurem que ens ofereix el futur immediat.