flock

En Joan de Mallorca m’ha enviat una invitació per fer servir Flock i ja em veieu prova que prova.

Flock és un navegador més en la col·lecció de navegadors disponibles per Mac OS X i orientat en gran part a l’ús de les Xarxes Socials.

El tema de les xarxes socials va agafar rellevància a Internet durant el 2006-2007 i s’espera (diuen els entesos) que sigui un dels ítems de moda durant el 2008.

El rollo de les xarxes socials està clar que és per a gent que, o bé pel seu tipus de feina, o bé per que no en té, està, en gran part, permanentment connectada a Internet. D’aquí els fenòmens de Facebook i Twitter.

Per a mi, l’any passat, amb una feina que m’obligava a viatjar contínuament, plena de reunions amb clients i amb moltes estones de concentració sobre el treball amb eines de software d’empresa, la connexió amb el món exterior es cenyia exclusivament al correu electrònic. Per tant no estava permanentment connectat i el tema de les xarxes socials em queia, sincerament, bastant lluny i innecessari en el meu dia a dia.

Però enguany és diferent. Amb la feina més centrada a escriure articles i crear presentacions amb Keynote, amb l’Skype i l’Chat obert permanentment com a substitut econòmic del mòbil per parlar amb amics, col·laboradors i possibles clients i usant com a base l’iMac moltes hores al dia treballant més des de casa; el fet d’estar moltes més hores connectat és ja una evidència i, per tant, el tema de la xarxa social pren per mi més interès. Com a mínim el suficient per provar-lo.

Per la meva forma de ser, tinc tendència a fugir de tot allò que em desconcentri i em faci perdre productivitat, per tant tinc encara els meus “dubtes raonables” a anar informant a propis i estranys a cada moment que coi estic fent via twitter, per exemple. Però reconec que, si saps fer una selecció correcta de “followings”, el assabentar-se de què estan fent els demés et pot resultar una font valuosa d’informació.

Tornant a Flock. Una de les gràcies d’aquest navegador és que concentra l’accés a Twitter, Facebook, Flickr, del.icio.us i YouTube entre d’altres. Disposa de plugins curiosos com el “Me.dium” que serveix per a compartir la navegació amb els teus contactes i altres eines específiques relacionades amb les Xarxes Socials.

Si el proveu, l’heu fet servir o el feu servir habitualment us agrairé qualsevol comentari i així aprenem junts. 🙂

PD: Actualitzo aquesta entrada per dir-vos que Flock ja està en català disponible aquí.