Firefox

Ja fa alguns dies (data 18.09.2007) Mozilla va alliberar la release 2.0.0.7 del Firefox2 per MAC, descarregable des d’aquí, que conté una reparació de seguretat sobre possible codi maliciós en l’execució de fitxers Media-link en el Quicktime.

Aprofito l’avinentesa d’informar-vos del update per parlar una mica dels navegadors que faig servir i dels que feu servir vosaltres, lectors de mossegalapoma, segons estadístiques 😉

Tot i que el FIREFOX va ser el meu primer navegador sota MAC OS X ara per ara el navegador principal que faig servir és SAFARI en la nova versió beta pública 3.0.3, descarregable aquí, i que a l’igual que el FIREFOX permet la creació i navegació dinàmica per pestanyes, comoditat que ara per ara jutjo com “imprescindible”, a la que ja m’he habituat i no sabria navegar sense ella. També dir a favor de la nova versió del SAFARI que és més “estàndard” i “compatible” que la versió anterior. En contra que encara és una Beta i només ve en anglès.

safari

És estrany que els usuaris de MAC tinguem, en la nostra carpeta d’aplicacions, un sol navegador. Sovint tenim dos o tres com a mínim.

Jo en faig servir 3. Per tant, el tercer és CAMINO. Un excel·lent navegador basat en Mozilla i que havia estat la meva alternativa al FIREFOX quan, en versions anteriors, la seva lentitud em desesperava. Val a dir que, per escriure aquesta entrada he estat provant per damunt la versió nova del FIREFOX (gairebé sense add-ons) que us he referenciat, i m’ha sorprès molt agradablement l’augment de velocitat. Si voleu provar CAMINO us el podeu descarregar d’aquí.

I vosaltres? Quin navegador feu servir?

Segons estadístiques i tenint en compte la següent distribució per sistema operatiu (62,22% MAC – 34,13% Windows – 2,85% LINUX)…

estadístiques per s.o.

… el vostre navegador preferit és… SAFARI amb un 43,30% seguit ben aprop pel FIREFOX 37,04% i amb un més residual 17,66% per INTERNET EXPLORER de MS.

estadístiques per navegador

Veient-les amb una mica més de detall i, tenint en compte que això no és una estadística global, si no només pel que fa a vosaltres, és a dir, lectors de mossegalapoma, es constaten dues tendències significatives, la segona també apuntada en altres mitjans.

1) SAFARI és el Navegador més utilitzat per usuaris de MAC amb un 68,77% seguit de lluny pel FIREFOX amb un 27,56%

2) INTERNET EXPLORER és el Navegador més utilitzat per usuaris de WINDOWS amb un 49,58% però a punt de ser guanyat pel FIREFOX que ja està al 48,41%. Aquesta és la tendència apuntada per alguns mitjans que remarquen la constant davallada del IE a favor del FIREFOX sota WINDOWS.