dot macMentre tots esperem, en la propera WWDC, novetats de la mà del Hardware:

– iPhone’s 3G amb GPS, TV integrada i Fridge Remote Control – Nous MacBooks – iChocolate Tablet, etc…

I, possiblement novetats també pel que fa a aplicacions per l’iPhone; crec que convé preguntar-se si hi haurà alguna novetat de cara als serveis que Apple ofereix als seus clients?

Encara sóc, i dic “encara” perquè estic a punt d’esborrar-me, usuari d’un compte “.mac”.

Aquest servei tenia sentit per a mi només per un motiu bàsic que era la integració Garageband + iWeb + iTunes.

Des que el Podcast es centralitza dins el Bloc amb WordPress i els fitxers romanen tranquil·la i gratuïtament hostejats a blip.tv, per a què coi vull “.mac”?

Suposo que aquesta és la mateixa pregunta que es fan molts altres usuaris de Mac, amb comptes “.mac” i que valoren la integració amb iLife.

Si no et sobren les peles, pagar 99$ per un servei que altres et proporcionen de franc és raonable?

Si fas ús de serveis externs a “.mac” tenint un Mac, és cert que potser has de fer més esforços d’integració amb les teves eines, però en contrapartida reps més “visibilitat i compatibilitat” amb la resta del món.

I, parlant de “visibilitat“, si no que algú li pregunti al Sr. Jobs, perquè els llocs creats amb iWeb apareixen en les catacumbes de la recerca del Google i gairebé ni puntuen al pagerank i en canvi els de WordPress, i òbviament els de Blogger, sí i molt més en comparació als primers.

Vaig a deixar definitivament “.mac” si no hi ha cap sorpresa agradable (molt agradable) en la propera WWDC. I quan dic agradable vull dir un cost inferior als 25$ si tot segueix igual o, pel contrari, un espectacular i definitiu augment de funcionalitat i serveis.

Altres, com Tom Krazit de CNET.com, també es pregunten com és possible que Apple deixi perdre amb .Mac una oportunitat d’or que podria adreçar, d’entrada, als 23 milions d’usuaris propis de la seva base instal·lada.