Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

browsers

Comentem un estudi sobre aspectes de privacitat dels 5 principals navegadors i destaquem les novetats en la nova actualització iOS 14.5.

Anunci: A Mossegalapoma fem servir Riverside per enregistrar els podcasts.


PART 1:

Privacitat als navegadors

La IEEE, l’organització de professionals tècnics més gran del món, ha publicat un estudi del professor Douglas Leith  del Trinity College de Dublin, on mesura i analitza quines dades viatgen al sistemes de backend de 5 dels navegadors més importants: Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Brave Browser i Microsoft Edge. Les mesures s’han fet tant des d’Escriptori com des de Mòbil.

Aquí un vídeo amb el resum.PART 2:

Apple

Ja disponible iOS 14.5 i WatchOS 7.4, amb compatibilitat amb els esperats AirTags, millores en privacitat, desbloqueig de l’iPhone amb Watch saltant Face ID, novetats a Podcats i correcció de varis problemes.

Telegram

Amb la recent actualització de Telegram per iOS s’ha afegit la funcionalitat de pagaments “Pagos 2.0”.  Què ofereix bens i serveis a la venta dins qualsevol grup, canal o bot. Segons diu Telegram no cobra comissions i el pagament es fa per mitjà de 8 proveïdors de pagament integrats, entre d’altres, Apple Pay. Telegram també diu que no recopila informació del pagament.


Propostes Mosseguis:

  • (Josep Ruano – Estafa Piramidal) Estafa piramidal (esquema Ponzi) amb bitcoins, a Espanya, prometent un retorn del 15% mensual (180% anual).  Cas Arbistar
  • (Andreu Guinart – Cotxe català) Baltasar, el fabricant de Cerdanyola que vol plantar cara a Porsche, Lotus i Tesla – Article al Diari Ara.
  • (Rafel Jesús – Documental) Un fantàstic documental a Can Apple: “El año en el que el mundo cambió”, com sempre espectaculars imatges.
  • (Andreu Guinart – Pel·lícula) Acabo de veure una merda de trets i cames ajudeu-me ambientada al 2036. En el fons intenten parlar d’iA, guerres del futur, bla bla bla! “Outside The Wire” a Netflix
  • (Radurdín – Sèrie) No recordo si s’ha parlat ja de “Falcon y el Soldado de invierno” la última serie de Marvel a Disney+. Molt recomanable si us agrada la vessant més política de Marvel (la saga del Capità Amèrica a les pelis). No espereu grans focs d’artifici però les lluites molt ben coreografiades, molt físiques. És cert que a moments avança poc però és que planteja els temes sense presa. Que passa amb la gent que ha tornat a la vida? De què viuen els superherois? Com porten el que han fet en el passat i les conseqüències que té?
  • (Carles – Sèrie) Espectacular segona temporada i brutal ultim capítol de la serie de Apple TV+  “For All Mankind”.