Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

American Privacy Rights Act

En Ludo retorna al podcast desprès d’una setmana d’absència Ha anat a buscar un cotxe elèctric i ara ha tornat per explicar-nos-ho.

En aquest episodi, entre d’altres temes, parlarem de la “US federal privacy bill”, un nou esborrany presentat pels 2 partits majoritaris als Estats Units.


PART 1

  • El Marc s’ha comprat un cotxe elèctric. Ens explica la seva experiència.

 PART 2

  • New draft bipartisan US federal privacy bill unveiled” a la web de la iapp. Abasta tant la privacitat de les dades com els estàndards de seguretat que atorga a les persones el dret de controlar la seva informació personal. Busca unificar a nivell federal el marc estatal que alguns estats ja han començat a debatre o implementar. S’espera que la discussió d’aquesta llei s’estengui tot l’any 2024 i serveixi de precedent d’una futura llei de la IA.
  • Noticia a daily Dark Web: Algú ven les dades les dades de 40 milions d’espanyols (nascuts entre 1926 i 2004) per 10.000 €. Sembla que les dades inclouen nom, cognoms, DNI, data naixement, adreça.
    • L’impacte real d’aquesta filtració és bastant limitat. Tot i que atempta contra la nostra privacitat. És podrien llançar atacs phishing més sofisticats, etc.
    • La pregunta és: Que passaría si tinguéssim un ID digital en aquest cas? Biometria, euros digitals, dades mèdiques…

 


Propostes Mosseguis:

  • (Marc – Reality Show) 3ra temporada de “Is it cake?” a Netflix.
  • (Marc – Reality Show 2) Programa de màgia/bromes  “The Magic Prank Show” a Netflix.
  • (Albert M – Ciència Ficció) Escoltant el podcast, he sentit que parlàveu de la Fundació d’Isaac Asimov. Sabeu que l’editorial Duna Llibres ha publicat tota la trilogia en català? El darrer volum, Segona Fundació, va sortir fa tan sols uns dies. Si sou aficionats a la ciència ficció, hauríeu de seguir aquesta editorial, ja que també han publicat els dos primers volums de Dune (el tercer està en preparació) i acaben de llançar el primer volum de El Problema dels Tres Cossos, la famosa trilogia de Cixin Liu de la que ara Netflix n’ha fet una sèrie.