estadistiques mlp

Aprofitant que estic fent alguns ajustaments al bloc per guanyar velocitat de càrrega (movent coses al footer, afegint un cache de càrrega, etc), i, com feia dies que no us aportava informació estadística, he pensat que podia ser bona idea mostrar-vos algunes estadístiques del bloc (i del podcast) des de la seva creació en WordPress.org (realment des que el bloc està afegit a feedburner i el podcast a blip.tv, respectivament).

A més, aprofito per demanar-vos un favor: que reporteu si heu notat millora en el temps de càrrega o no.

Tornant a les estadístiques:

Bloc i generals

La imatge superior mostra la mitjana de subscriptors des de 09.2007 del bloc, segons feedburner, on ja estem a la línia dels 400 diaris.

El nombre total de visites és de gairebé 52.000 visites i 130.000 pàgines vistes.

Alianzo ens situa com el bloc número 19, en el seu rànking de blocs en català de qualsevol temàtica.

Technorati ens dona un valor de 94. Un valor realment alt per la tipologia del bloc i la limitació implícita de la llengua, i, crec, que és una conseqüència directa de l’intercanvi de referències que “ens” fem plegats, molts d’ells provinents, pel que fa a mossegalapoma, de seccions com “Fet amb Mac” o “Mac-Cat”.

Permeteu-me estendrem una mica en l’explicació i l’anàlisi d’aquest valor de Technorati relacionat-lo amb l’ètica blocaire.

Com sabeu, és política des del primer dia de mossegalapoma, citar i enllaçar sempre autories i referències del contingut, quan aquestes provenen d’informació no generada directament per nosaltres. I aquest factor, a banda de ser un tema d’aplicació correcta del comportament educat, ètic i de sentit comú, Technorati ho te en compte de forma favorable en les seves mètriques. I això és precisament així perquè vosaltres també hi participeu, citant i afegint “mossegalapoma” en el vostre blogroll, en els articles o comentaris.

L’ètica blocaire és un factor, a judici personal, importantíssim per a tenir credibilitat i guanyar lectors al llarg del temps de vida d’un bloc, i, com és lògic, tenir una ètica i una conducta apropiada és base per a que els demés parlin d’un.

Darrerament m’arriben peticions d’inclusió en el blogroll de mossegalapoma de blocs nous (no citaré noms) de temàtica relacionada amb Apple, Mac i tot el seu ecosistema. Blocs que ni tan sols disposen d’un espai per esmentar altres pàgines web o blocs de referència (és a dir: no tenen blogroll!) o, el que encara és pitjor, copien descaradament contingut d’altres llocs sense citar-ne les fonts originals.

“Un poquito de porfavor!”. Si ets nou vingut al món dels blocs (de temàtica Apple, Mac, iPhone o del que sigui) i vols que altres llocs et citin i et facin referència, home, com a mínim cita’ls tu primer, tingues un blogroll en condicions i aplica criteris ètics en el teu contingut, citant sempre d’on treus la informació. Que qui més qui menys, tots llegim dotzenes de blocs i webs en català, espanyol i anglès i sabem perfectament qui publica què.

Perdoneu, però si no dic lo anterior, rebento. Òbviament no us heu de donar pas tots per al·ludits. Per sort, comportaments “de tenir un morro…” com els descrits anteriorment, són petites excepcions.

Seguint amb les estadístiques d’accés al bloc, i pel que fa a visites segons navegador (per browser), us afegeixo una imatge per a que tragueu vosaltres mateixos les vostres conclusions:

mlp estadístiques

Podcast i ScreenCast

El fet que els fitxers d’àudio i vídeo del podcast (i els screencasts) acabin allotjant-se fora del site de mossegalapoma (en concret estàn a blip.tv); i que la distribució del podcast sigui feta per múltiples vies (el propi bloc, iTunes, Miro, etc…) fa que portar unes estadístiques concretes d’aquest sigui sempre complicat.

Nosaltres vam afegir el contingut físic de la producció pròpia de podcasts i screencasts a blip.tv no fa gaire. Lamentablement blip.tv només conserva estadístiques dels 4 darrers mesos.

La imatge següent mostra, només pel que fa als 4 mesos darrers, els TOP 12 fitxers físics accedits a blip.tv.

mlp estadístiques

Molts de vosaltres escolteu els podcasts i, principalment, veieu els screencasts directament des del bloc de mossegalapoma. Això vol dir que, en molts casos, aquestes visualitzacions no son comptades per blip.tv.

Per sort, l’extensió PodPress del WordPress inclou estadístiques per aquests casos. La imatge següent les mostra només pel que fa als darrers episodis publicats, el que confirma el que us deia que “veieu” els screencasts “en directe” des del bloc.

mlp estadístiques

Pel que fa a iTunes en l’apartat de Podcast d’àudio i vídeo de Tecnologia en “altres llengües no oficials” estem en el lloc número 6, just després, tot i que a una distància considerable, de vilaweb tv i part de la programació de Catalunya Ràdio. (Totes les primeres posicions de podcasts de Tecnologia en “altres llengües no oficials” a iTunes són pel català).

mlp estadístiques

I fins aquí aquesta informació numèrica. Desconec fins a quin punt us són d’interès aquestes dades estadístiques. Jo us les porto pel fet que, sense vosaltres i la vostra participació, tot això no tindria sentit.

Gracies!!!!