catosfera segona jornada

Aquí teniu la segona entrega de la cobertura (parcial) que estic fent durant les Jornades de la Catosfera que s’estan celebrant aquest cap de setmana (25 a 27 de Gener de 2008) a Granollers.

Avui només he estat al matí. Lamentablement no m’he pogut quedar a la tarda i no he coincidit amb en Reche ni amb l’Oriol. Espero que m’expliquin el taller de “com guanyar diners amb un bloc” 🙂

CRÒNICA i OPINIÓ (barrejades):

Com no he pogut assistir a totes les taules i, per altra banda he vist que la pròpia organització, amb bon criteri, ha penjat els vídeos, us deixo l’enllaç aquí per si teniu interès. Crec que és la millor forma per copsar l’ambient.

Us faig, per tant, una crònica general del matí barrejada amb les meves opinions.

Avui, com venien els polítics, ha hagut més presència de mitjans de comunicació tradicionals; entre ells, he vist les càmeres de TV3.

He seguit la taula dels polítics des de la “sala discreta” doncs, com he arribat tard, ja no hi havia lloc a la sala principal amb els ponents. Per cert, potser millor així doncs hi havia espai per desplegar el MacBook i prendre anotacions.

Per sort els polítics assistents (en Sirera del PPC ha disculpat la seva absència per problemes d’agenda) no eren “blocaires oportunistes” com alguns blocs dels “primers de la fila” dels partits.

Personalment, ja ho vaig comentar ahir, la política (la clàssica) no m’interessa gaire. Per tant no faré més comentaris. Segur que sortiran una i mil vegades per la tele.

M’interessava especialment la taula de “Els blocs i els negocis” i m’han agradat força les intervencions de Jean-François Clecrx i d’en Genís Roca.

“La visió d’empresa i bloc no pot anar dissociada d’un canvi intern en la pròpia organització”, afirmació feta per en Genís, m’han fet comprendre que el bloc és més “interessant” en el món de l’empresa com a dinamitzador intern.

Sovint ens fixem en les eines, però realment aquestes són mers instruments en mans de les persones. Les persones són el que realment importen.

Una altra de les coses que ha comentat en Genís i que m’ha fet pensar és en una nova tipologia d’empresa (o nano-empresa): “l’empresa xarxa”. La formada per professionals liberals que s’uneixen temporalment per tirar endavant un projecte determinat, fins i tot en la distància. M’agradaria treballar així. De fet ja ho faig (com quan amb en Jordi F, en Miquel, en Reche, l’Oriol, en Mario, etc… ens unim i fem coses per reactivar el GUM Català), però sense cobrar 😉

Una altra reflexió molt encertada d’en Genís, quan cal aplicar mètodes de canvis interns en les empreses via blocs o el que sigui, és la de comptar amb instruments psicològics i cercar vies d’acostament per mitjà de “cedir en l’arrogància” tant la dels que es pensen que son uns cracks de la web 2.0 com els que creuen que les empreses tradicionals fan diners i això de la web 2.0 és un mer joc de frikis per perdre el temps.

Bé i fins aquí la petita crònica de la part que he viscut en directe. He seguit també la taula d’associacions i xarxes de blocs, però aquesta descarregada de la web i, encara ara, m’estic descarregant la resta.

Demà serà la darrera jornada i també hi aniré. A més demà participaré uns minuts en el taller de Podcasting doncs, amablement, en Toni Sellas m’ha convidat a que mostri una mica com és un Podcast fet amb Garageband.

I després, ja ho sabeu, alguns de nosaltres, macaires, ens trobarem per dinar plegats i xerrar una mica de tot amb la idea de la reactivació del GUM Català. Serà la segona vegada en pocs mesos que ens trobem i, a més, amb noves cares. Realment en tinc moltes de ganes de veure a la penya!!!! 🙂