Enquesta

Enquesta

Arriba el final d’aquesta 9ª temporada del podcast de mossegalapoma i, com ja hem fet en les darreres edicions, llancem la nova enquesta als oients.

En uns dies tot l’equip ens trobarem per a fer unes birres i planificar la temporada 10 (ja 10! temporades) i, en aquesta reunió contrastarem les idees que tenim per millorar i fer canvis (alguns es preveuen importants). Les vostres respostes a l’enquesta seran cabdals per contrastar, validar o descartar opcions.

Aquesta temporada que ja s’acaba ha portat al podcast alguns canvis de calat, tots suggerits o validats per vosaltres.

La gestió del temps del programa setmanal, actualment restringit als 54 minuts que requereix encabir-l’ho dins la redifusió de les emissores locals, ha estat i és un factor que ens condiciona. Quan tenim entrevistes en les que estem gaudim (vosaltres i nosaltres), amb temes interessants, haver de tallar-la per donar pas a la següent secció, és quelcom que sabem que no agrada. També en altres casos queda molt poc temps per a la Tertúlia, que és, de lluny, la secció que sempre marqueu com a preferida. D’aquí el vostre suggeriment de guanyar temps traient la música. Crec que va ser una bona decisió i enguany ja estem pensant també en escurçar i modificar les falques, també amb el mateix objectiu.

No només la durada del podcast, sinó també el format, està condicionat per la redifusió a les emissores locals, d’aquí que la idea d’ampliar contingut, fora del programa setmanal, l’hem aplicat amb els “Minuts Mosseguis“. Aquest nou format extra ens ha portat enguany a afegir 11 episodis especials nous, bàsicament entrevistes, que, en general, han tingut molt bona acollida entre vosaltres i, en les que n’hem gaudit força fent-les. Les entrevistes no s’enregistrem a l’estudi habitual a la UPC. Les enregistrem a casa i s’editen amb Logic Pro per a equalitzar i reparar els clàssics problemes d’àudio derivats de l’enregistrament via comunicació IP. Ha suposat un esforç extra, però crec que val la pena i tindrà continuïtat.

El programa d’afiliats d’Amazon per mossegalapoma ha començat a funcionar força bé. El programa d’afiliats suposa que si feu una compra de qualsevol article accedint a aquesta botiga online per mitjà del nostre enllaç, esgenera un petit ingrés pel programa. Per al qui compra no suposa cap despesa extra i a nosaltres ens arriba una petita comissió. La clau és que hi hagin moltes compres, malgrat siguin petites, doncs acaben suposant uns ingressos recurrents cada mes. Enguany aquesta ajuda vostra ha fet que les despeses del programa s’hagin cobert totalment i la previsió és, de seguir així, puguem tenir un petit calaix per a renovar material de cara a la temporada vinent (auriculars, micros, etc).

La temporada vinent, la desena, serà una fita important per mossegalapoma. 10 anys de programa cada setmana, en català, sense cap altra ajuda més que la vostra, són molts anys. Sé que una gran part de vosaltres sou persones que ens seguiu i recolzeu des de l’inici. Una gran part dels que també us heu anat incorporant posteriorment, sou també oients fidels i participatius. Ho demostra una altra iniciativa que hem dut a terme enguany, obrir un nou grup de conversa a Telegram.

El cert és que la participació i nivell de conversa del grup de Telegram ens ha sorprès favorablement. No ens esperàvem ni la quantitat de persones ni el nivell de participació tan alt. Això reforça la idea que, si bé Twitter és un canal important per nosaltres de cara a fer difusió del contingut, el problema de soroll, trolls i la fagotització que la vil propaganda política ha fet de la xarxa de l’ocell, fa difícil que sigui un indret que afavoreixi la conversa. D’aquí la importància de Telegram, on estem els qui volem estar i on parlem, sense interferències, de les coses que més ens interessen, i aquestes no es perden en un TimeLine infinit, i cada cop més podrit.

A partir de setembre s’auguren grans canvis 🙂 . Portem temps reflexionant i creiem que arriba l’hora de posar en pràctica modificacions rellevants. D’aquí que les vostres respostes, les vostres opinions (sobre tot les que aboqueu en format text on podeu dir coses que en les que ni hem pensat) són vitals, cabdals i crucials per ajudar-nos a afinar i fer de mossegalapoma un programa que us continuï fent el pes, que us agradi més cada dia, i que formi part del conjunt de podcasts en el vostre reproductor.

Com sempre us volem agrair la confiança, el suport, i, per damunt de tot, la vostra participació i opinió.

Enquesta Mossegui

.