iphone podcast

Des de l’arribada de la versió 2.2 del firmware de l’iPhone, la funcionalitat relacionada amb els Podcasts que ofereix aquest gadget de la casa de la poma, ha canviat i força.

Tant és així que per primer cop estic utilitzant l’iTunes de l’iPhone que havia estat relegat, des de l’inici, a la darrera pàgina (on tinc aquelles aplicacions originals com la Borsa o el YouTube que mai faig servir des del mòbil) i on ara està formant part, com veieu a la imatge superior, de les icones bàsiques de la barra inferior.

Abans de parlar en detall dels podcasts a iTunes, deixeu-me dir primer que la forma d’escoltar-los a l’iPhone s’ha modificat.

iphone podcast

La foto anterior il·lustra el que estic dient: ara els podcasts vénen ordenats de més antic a més nou i quan entres a escoltar-los l’iPhone es posiciona en el primer no escoltat.

Pel que fa a iTunes a l’iPhone, ara permet fer una cerca d’un podcast qualsevol de l’iTune Store, escoltar-lo en directe i/o baixar-lo. En aquesta pàgina de cerca els resultats són de més nou a més antic en el temps.

iphone podcast

Recordo haver provat aquesta funcionalitat de cerca de podcast a l’iPhone i només trobava uns quants. Ara sembla que els troba tots.

També cal advertir que, la baixada d’un episodi, en funció de la mida del fitxer, va lenta tot i fer servir la wifi.

La gràcia d’aquest sistema és que ara, si te’n descarregues un a l’iPhone, aquest és sincronitza i passa a formar part de la llista de podcast de l’iTunes del teu Mac, des d’on pots gestionar-ne la subscripció permanent, si t’interessa, o esborrar-lo si no és el cas.

En Miquel comentava que havia tingut problemes amb la descàrrega del nostre darrer episodi i amb el de l’Internauta d’en Vicent Partal. Jo vaig provar-ho amb el podcast de “The Economist” i va funcionar bé.

Parlàvem en Ludo, en Rai i un servidor, aquest dimecres en la reunió setmanal que fem l’equip de producció del podcast de mossegalapoma, que veritablement som uns addictes a aquest mitjà, com a usuaris, i repassàvem els podcasts internacionals als que estem subscrits. Un bon grapat!!

Ja no només com a productors, si no simplement com a oients i consumidors de podcàsting, reconeixíem que aquest mitjà ens ha canviat la forma com accedim a una bona part de la informació. De certs mitjans ja no llegim ni blocs ni vies tradicionals consumint només podcasts per a estar al dia.

A mossegalapoma hem creat guies i vídeos per a aproximar-vos a la creació de podcast, però abans de creadors cal ser consumidors i potser hauríem de fer un esforç de divulgació per a ensenyar, a aquells de vosaltres que no hi esteu habituats, com accedir i subscriure-us.

Si ho feu s’us obrirà tot un món de noves possibilitats d’accés a informació de detall filtrada per temàtiques, multi llenguatge i “a la carta“. Estic convençut que més d’un s’hi enganxarà.