Magnífic anunci del servei iPlayer de la BBC, que com sabeu és un portal on trobar i descarregar la programació televisiva més destacada dels darrers 7 dies d’aquest Servei Públic britànic (només disponible per UK).

Qui aneu llegint mossegalapoma ja coneixeu la meva opinió sobre la televisió actual: “una producció lucrativa de merda altament alineant i degradant”.

Però entre aquest mar de porqueria afloren, per sort, algunes excepcions. La BBC és una d’aquestes on, mantenint realment l’esperit periodístic, ha aconseguit fer una molt bona transformació cap als mitjans digitals tant pel que fa a Ràdio com a Televisió:

BBC News Science (BBC World Service): Notícies d’actualitat moltes d’elles en relació a la ciència.

BBC News Technology (BBC World Service), en relació a la Tecnologia.

A casa nostra el 324 s’inspira força en l’estètica de la BBC World Service, però li fallen sovint els continguts. Massa minuts dedicats a l’estúpida política dels partits i les seves lluites diàries que ni aporta res interessant i, personalment, m’avorreix força.

Algun dia els polítics de casa nostra s’haurien de plantejar si la seva presència constant als mitjans en temes gens transcendents no és en part la causa del seu profund desprestigi.

Vilaweb.tv és també una fórmula prometedora, amb dosis de cultura, tecnologia i actualitat social, potser, com tot a Catalunya, massa recarregada de les estúpides lluites polítiques diàries, però amb algunes càpsules informatives interessants.

Un altre punt informatiu amb material multimèdia són els vídeos del New York Times. Lògicament centrats en l’actualitat nord-americana, però amb una secció de ciència i tecnologia interessant.

Amb alguna puntual excepció, la programació habitual del dial televisiu estàndard (el que ens arriba per ones), ja no és territori pel periodisme ben fet. Ara cal remenar per la xarxa per trobar continguts que despertin l’interès per aprendre, alimentin la imaginació i et mantinguin informat. Per a mi el dial televisiu és cada cop més un mix-RSS feed al NewsNetWire.