premis wwdc 08 Durant la WWDC’08 s’entreguen els premis “Apple Design Awards 2008” a les millors aplicacions desenvolupades per Mac i, novetat d’enguany, per iPhone.

I, igual que passa amb els Oscars, generalment, podem estar-hi d’acord o no amb el criteri aplicat per a determinar els guanyadors.

El que es valora i reconeix en aquests premis són l’excel·lència tècnica, la innovació i l’èxit reconegut pels usuaris.

Anem a comentar-les amb una mica de detall.

Mac

screenflow icon ScreenFlow, la nova aplicació per a crear screencast (i amb la que es va fer el darrer screencast de mossegalapoma) és la guanyadora absoluta d’aquests premis i ho fa en dues categories: en la de millor aplicació gràfica i vinculada als “mitjans”, i en la de millor aplicació per “Leopard”.

He provat i pagat una llicència de ScreenFlow i, tot i quei encara li manquen, al meu judici, algunes millores (per exemple la possibilitat de retolació i titulació), la perfecta integració de vídeo, efectes i keynote, la converteixen en una eina magnífica per a la creació de tutorials.

macnification icon Macnification guanya en la categoria de “millor experiència d’usuari”.

Aquesta aplicació, pensada per l’àmbit científic i de recerca, permet organitzar, editar i afegir meta-dades en les imatges aportades pels microscopis amb interfície digital.

La recerca, en general, i la medecina (radiologia), en particular, han estat de sempre sectors on Apple ha tingut una significativa penetració en l’entorn de la salut.

guitarhero icon En la categoria de millor joc per Mac OS X guanya la producció de Aspyr Media “Guitar Hero III“.

Un Joc social, que et converteix en una estrella del Rock damunt un escenari virtual, i que ha tret partit, a fons, de la nova tecnologia OpenGL i que veurem aplicada en tota la seva lluentor en el futur Snow Leopard.

squirrel icon Finalment, Squirrel, una aplicació creada per un estudiant i que serveix per a la gestió financera personal o de petits negocis, amb sorprenents funcionalitats com la integració de “reporting” amb pdf’s, “online banking” i gestió dels pressupostos, entre d’altres, guanya el premi al millor producte fet per estudiants.

iPhone

Aquest grup de premis en aplicacions pensades per l’iPhone, estrenades per primer cop enguany, tindrà sentit de debò, segur, el proper any amb el SDK ja entregat i les aplicacions desenvolupades per la nova versió 2.0 ja en mans dels usuaris.

remember the milk icon Enguany s’han premiat d’una banda les millors idees presentades en forma de “showcase”, on trobem aplicacions com el joc “Enigmo” o la beta 1 de “Twitterrific”, i, de l’altra, la millor aplicació web per l’iPhone: “Remember The Milk“. Una aplicació, de divertit nom, que serveix per a gestionar tasques de forma on-line, i que s’integra amb Maps de l’iPhone, d’una banda, i amb el Mail d’Apple de l’altra.