mightymouse

M’ha despertat la tempesta que està caient damunt de la ciutat, així que m’he decidit a fer una entrada en el bloc:

No tot han de ser elogis a Apple, i una cosa que se’ls ha de retreure son els ratolins, una caqueta.

I ho dic després de més d’un any de fer-los servir.

Al final ahir vaig decidir canviar…

Amb l’iMac adquirit al Juny de l’any passat venia un teclat i un ratolí d’Apple. Els dos amb usb. Els passats reis vaig decidir autoregalar-me teclat i ratolí bluetooth també d’Apple. Del teclat estic bastant content, però no així del ratolí, el famós mightymouse.

És poc ergonòmic, s’embruta només mirar-lo (tots s’embruten, però com és blanc, es nota molt més), malgrat passi el temps sempre et fas la “picha un lio” quan vols prèmer el botó dret (és a dir la part dreta del mouse), la boleta s’omple de merda cada 2 per 3 i per netejar-la et recomanen que ho facis pressionant amb força la part superior contra un drap humit.

I jo, serà per que sóc una mica ase, pressiona que pressiona me l’he carregat.

Total que he decidit prescindir de manera definitiva dels mouse de la companyia de la poma fins que no es decideixin a fer un canvi com cal.

Per tant, ahir, aprofitant que tenia la nevera buida de resultes de la tornada de vacances me’n vaig anar de compres i vaig adquirir un ratolí de la casa Logitech, el “VX Revolution“.

logitechmouse

És un ratolí làser que, tot i que el publiciten per a Notebooks, és una mica massa gran per dur-lo amunt i avall però que em va perfecte per la taula d’escriptori.

Com veieu a la imatge és ergonòmic i anatòmic i està ple de bons detalls:

– el transmissor usb és ultrapetit i el pots desar dins del propi mouse.
– la velocitat del moviment de la roda (i del desplaçament del ratolí) és configurable per a cada aplicació.
– el botonet central dispara l’spotlight automàticament.
– disposa d’un botó +- que es pot fer servir com a zoom
– inclou dos botonets laterals també configurables (per exemple pujar i baixar el volumen)
– i te un indicador de càrrega de la bateria en forma de leds visibles des de la part superior quan prems l’indicador de càrrega.

Et pots baixar de la web de Logitech l’aplicació per MAC OS X “Logitech Control Center” que et permet fer les configuracions de les tecles i el comportament del ratolí personalitzat per a cada aplicació.

Curiosament el preu tant del mighty mouse bluetooh com del Logitech VX Revolution son el mateix 69€ (amb 99 cèntims més el Logitech).

De moment estic content. Cal provar-lo més temps, és clar, però les primeres impressions son força positives.