Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Trump tapat per la icona de twitter

Aquesta setmana, després de l’assalt de partidaris de Trump al Capitoli, la majoria de xarxes socials han tancat el compte del president dels Estats Units adduint “incitació a la violència”.  Es just o és un límit a la llibertat d’expressió?


PART 1:

L’expulsió de Trump de Twitter, Facebook i altres xarxes socials per “Incitació a la violència”.

AWS denega el servei a Parler, aquesta xarxa social que ha estat utilitzada per QAnon i altres grups terroristes ultradretans (notícia a la BBC) – Abans l’App ja havia estat eliminada de la App Store d’Apple i Google.

Article del nostre amic i col·laborador Josep Ruano parlant del tema.

The Guardian” comenta que Canada estaría avaluant afegir el grup neonazi “Proud Boys” a la llista d’organitzacions terroristes al mateix nivell que Isis o Al-Qaeda.PART 2:

Xina

Alibaba és expropiat pel govern Xinès? Jack Ma, el seu fundador, continua desaparegut des de Novembre passat (Notícia a la DW)

Apple

Va de debò el cotxe d’Apple? (article d’Applesfera on es comenta l’acord d’Apple i Hyundai al març, les contractacions de Tesla i una producció de cara al 2024).

  • El pla és construir un cotxe autònom i elèctric junts.
  • 2024 primeres unitats.

Tesla

Hi haurà un Tesla de 25.000 $ (Eduardo Arcos diu que sí en aquest vídeo).

 


Propostes Mosseguis:

  • (Joan Betbesé – cafè) INCAPTO – Una alternativa a Nespresso amb cafès boníssims.
  • (Tàfol Nebot – pel·lícula) Soul a Disney+
  • (Joan Forrellat – Backup) Synology Active BackUp for office 365, va molt molt bé per fer còpies en el nostre NAS SInology d’office 365 i també te portal de recuperació per als usuaris directament.
  • (SinnerBOFH – ulleres RV) En Sinner ens demana que convidem a l’oient i amic Joan Betbesé per a que ens parli de les ulleres de RV Quest2. Joan, et convidem en directe pel proper episodi, dimarts 19 de Febrer a les 14h 🙂
  • (Karlostarlux – OpenAI) A través de microsiervos he trobat una “xarxa neuronal” anomenada DALL·E (dalí)  que crea imatges a partir de text per a una àmplia gamma de conceptes. A la web hi ha força exemples però crec que no es pot provar amb frases noves.
  • (Eduard Pertíñez – Llibre) Un llibre per aprendre python i em vaig trobar aquest… Editat fa 1 mes i en català. 350 pàgines lletra petita. “Python bàsic en català” de Joan J. Ciria.