Be ja em perdonareu pel retràs de l’article, es que arriba la primavera i les fotos s’acumulen al  ordinador, per  processar i maquetar àlbums. Be  en aquests darrer article de processos creuats ho  farem a Photoshop l’eina per exeléncia fa uns anys enrere, ara  mateix els professionals l’utilitzen amb menys  freqüència, ja que des de el reveladors de  raws amb els que ja deixes  les imatges ajustades i Indegsin per  a maquetar els àlbums digitals, s’ha tornat en una eina pura i  dura  de  retoc la finalitat amb la que es va crear, entre  altres. Be deixo de divagar i anem per  feina, la foto  que utilitzaré  serà una d’un casament  d’aquesta  primavera

Per aplicar l’efecte he utilitzat Photoshop CS5 que tinc al Portatil, però podeu utilitzar qualsevol altra versió o programa per a fotografia que suporti l’ajust per corbes.
El procés és tan simple que consisteix a aplicar una capa de Corbes sobre la imatge original. En aquesta capa de corbes aniré ajustant els valors per al canal RGB i per a cadascun dels canals Vermell, Verd i Blau per separat. Depenent de si desitjo fer un procés creuat d’I6 en C41 o de C41 en I6, els valors de les corbes seran diferents. A continuació mostro una taula amb els valors.

Per introduir els valors, simplement has de crear una nova capa d’ajust de corbes (Capa -> Nova capa d’ajust -> Corbes), punxar en la corba i introduir els valors corresponents en les caixes de text d’entrada i sortida per a cadascun dels canals.

Encara que no són massa punts, per fer-ho més fàcil he pujat el fitxer de corbes. Si ho utilitzes et pots estalviar l’introduir un a un els valors. Per a això has de descarregar-ho al teu disc dur i en obrir la finestra de Corbes, prémer el botó carregar i introduir la ruta del fitxer.

Si no quedes del tot satisfet amb el resultat, pots aplicar una nova capa d’ajust de tipus To/Saturació, pujant la saturació a un valor de, per exemple, +35.

Procés creuat I6 en C41
Aquest és el resultat de l’aplicació dels valors de les corbes corresponent amb un cross process I6 a C41. El fitxer de corbes està aquí.

Procés Creuat C41 en I6
La imatge que mostro sota aquestes línies conté el resultat del cross process C41 en I6. El fitxer de corbes necessari és aquest.

Complicat? Creat una Acció amb Photoshop, però  això son figues d’un altre paner, que perquè no si hi  ha inquietud us podria preparar una entrada.
Be amb aquesta nova entrada s’han acabat els processos creuat, a partir  d’aquí experimenteu i jugueu com vulgueu per  obtenir  els resultats que mes us agradin, i perquè no penjar les  imatges  en la galeria mossegui del  flirck.
Tambè em despedeixó fins la tardor-hivern que reprendre els articles espero  tenir  una mica mes de temps per escriure mes article, així que fins passat  l’estiu us desitjo  BON ESTIU.