Be en aquesta segona entrega parlaré del procés creuat fet amb aperture, amb aquesta aplicació hi  ha diferents presets que ja ho  poden fer  directament sense tot aquest procés que us explicaré, però  al menys que sapigueu d’on probe i  com obtenir un resultats diferents als d’un preset predeterminat.
Com sabeu el  procés creuat,  es una tècnica que consisteix en el processament de pel lícules en una solució química destinada a un tipus diferent de la pel.lícula – que causa canvis dràstics en el color i el contrast. La variació més comuna d’això és el processament de pel lícules negatives de color en productes químics destinats a la pel lícula de diapositives (C-41 com E-6).
Per als fotògrafs digitals, hi ha molts tutorials en línia que mostren com aconseguir resultats similars en Photoshop, aperture i potser gimp, aquest darrer no l’he provat mai, i suposo que es pot  realitzar  com en photoshop, sobretot amb ajustaments simples corbes.
No obstant això, l’ús d’Aperture per gestionar la vostra col·lecció de fotos – i encara que estic mes acostumat a Photoshop, m’agradaria ensenyar-vos en l’aperture per tal d’estalviar en temps i espai en el disc dur sobre tot si es la vostra aplicació principal  per ajustar  els raws. Per tant, em vaig posar a recrear la tècnica de cross-processament d’Aperture, que és una cosa complicadeta, ja que no té la configuració mateixes corbes com Photoshop. En el seu lloc, podeu pot fer “nivells” ajustaments en els canals vermell, verd i blau.

 

En l’aperture, seleccioneu una imatge (jo  vaig utilitzar l’imatge superior).Si ho voleu, podeu per fer els ajustaments d’exposició necessari ara a través del exposició del tauler de configuració … una imatge subexposta també es veurà subexposta després de creuar de processament.

Buscar els Nivells de la panell d’ajustament. Això és el que anem a treballar amb aquest tutorial. Si ja heu fet ajustaments als nivells, tindreu que restablir-los o triar una imatge diferent.

Ajustament del canal vermell

Seleccioneu RED del Canal: menú desplegable, i els passos següents en l’ordre indicat:

  1. B: a 0,21
  2. W : a 0,92
  3. G : a 0,53
  4. 1  / 4: a 0,38
  5. 3 / 4: a 0,66
  6. a la part superior de la gràfica dels nivells, arrossegueu el primer triangle a l’esquerra al voltant de 2-3m m (el triangle la línia 1/4 ) … per desgràcia no hi ha cap lloc per introduir un valor numèric per a l’ajust

Ara el canal vermell hauria de tenir aquest aspecte:

Ajustament del canal verd

Seleccioneu GREEN del Canal: menú desplegable, i els passos següents en l’ordre indicat:

  1. G : a 0,42
  2. 1 / 4: a 0,25
  3. 3 / 4: a 0,63

El seu canal verd hauria de tenir aquest aspecte:

Ajust del canal blau

Seleccioneu “BLUE en el Canal: menú desplegable, i els passos següents en l’ordre indicat:

  1. W : a 0,94
  2. 1 / 4: a 0,21
  3. 3 / 4: a 0,81

El seu canal blau hauria de tenir aquest aspecte:

guardar el ajust per defecte (preset)

A la cantonada superior dreta de la nivells panell, feu clic a la icona que sembla un engranatge i seleccioni “Guardar com … Preset”. Ho podeu  guardaramb el nom  “Cross-Procés” i feu clic al botó acceptar. Ara té un ajust de nivells preestablerts que pots utilitzar en qualsevol imatge – simplement fent clic a la icona d’engranatge al tauler de Nivells i l’elecció de “Cross-procés” (o el nom que hageu  triat). Els seus resultats poden variar depenent de la imatge.

Anant un pas més enllà

També us vull suggerir també l’addició d’una capa de color per donar la imatge més d’un to groc o verd. Si bé no hi ha coincidència exacta per fer això en Aperture, pot afegir un color monocrom ajust d’un efecte similar. Trieu una mena groc pur amb els valors RGB 255, 255, 0 pel seu color i mous el regulador d’intensitat a un lloc en el rang de 0.2 com es mostra aquí:

La diferència entre Photoshop i Aperture aquí, és que l’aperture s’aplica l’ajust com un canvi de color – en comptes de superposar el color sòlid com una capa normal  en Photoshop … el que vol dir que l’efecte no serà tan notable en les zones fosques de la la seva imatge. Pot compensar aquesta certa elevant el Ombres ajustament “Highlights & Shadows“.

La Foto l’original, i acabada.

 

 

Be espero que us resulti útil, i que proveu aquesta tècnica. Ara estaré un temps sense publicar  ja que  he entrant en temporada  de reportatge  social i no puc dedicam tot el que  voldria a preparar  un article, pero les poques estones que tinga prepararé el Procés Creuat amb Photoshop.

Foto: Rafel Jesús.