Doncs bé, ja s’han acabat les vacances snif snif.

Aquest any ha tocat travessar el “xarcu”, i ens n’em anat a la gran poma (sense ser mossegada jeje), moltes anecdotes i cosetes per explicar, però em centraré al fet iPhoneru als EEUU.

Hi ha dos telefons de moda per allà, un és un Sony Ericsson que porta incorporat una mena de “walkie talkie ” que es veu que entre ells parlen de gratis. L’altre com no és el iPhone, la veritat és que es veuen més primeres generacions que el nou 3G.

I com és que allà que ho tenen tan a mà portes la primera generació? Doncs la resposta és ben fàcil:

El 3G no l’utilitzen per a res de res, per una sencilla raó (parlo de NY, però suposo que la resta de pais, si més no les gran capitals deu anar la cosa més o menys igual), tots el parcs públics (i n’hi ha molts creieu-me) tenen conexió Wifi gratuita, així com gran part de la ciutat també disposa de moltissimes xarxes lliures, i a unes velocitats que foten por… que atrassadets que estem per aquí…!

Com anècdota el famós MoMA (the Museum Of Modern Art’s), disposa d’una Wifi en la qual pots conectar el teu iPhone i a través d’una web multimedia fer una visita guiada per audio per les obres més famoses del museu, les obres disposaven d’un numero que introduit en la web et feia una explicació, cal a dir que també hi era en un perfectissim espanyol.

El que també val mostissim la pena de visitar es la Apple Store de la 5th avinguda, és curios veure el cartellet dels horaris, hi posa literalment amb lletres la mar de grosses: 24/365. L’accés és a través d’un cub de vidre amb una gran poma al centre, d’aquí accedim a la botiga, amb molts però mols equips per a provar, fins i tot una zona amb 8 iMacs en unes tauletes perque els peques provessin els jocs per a Mac Os.

També disposa de varies taules per unes 10 persones aprox. que constanment hi ha especialistes donant cursos de les més variopintes aplicacions, fins a la utilització més bàsica.

Una zona que només hi habia iPhones i accesoris per aquest (hi habia uns headsets la mar de xulos de Bang & Olufsen per 200$).

No varem passar-hi cap dia a les 5 de la matinada, però hagués sigut curiós veure quin ambient hi habia en aquelles hores. Cal a dir que els horaris comercials són si més no originals… podies anar a comprar uns levi’s a la botiga oficial a la 1 de la matinada (la dona es va comprar 2 Levi’s per 40$).

Com tot torna a la rutina habitual espero poder escriure una mica més si els projectes de la feina em deixen algun ratet per a mi…

Foto: Apple Store de la 5th.