Fa pocs minuts Apple ha presentat la nova evolució de la seva tauleta: “El nou iPad” i anem a analitzar les característiques:

Nou iPad

new ipad

El “nou iPad” Amb Retina Display de 2047 x 1536 píxels i un processador A5X amb gràfica Quad Core i una càmera de 5MP amb millores equiparables a la de l’iPhone 4S i amb vídeo 1080p.

La versió amb més connectivitat porta 4G LTE, evolucionant de l’antiga 3G

El preu del nou iPad serà a partir de 499$, la versió WiFi 3G, als Estats Units i l’actual iPad 2 veu rebaixat el seu preu en uns 100$

Tot i la millora en les prestacions pel que fa a processador, gràfica i 4G la durada de la bateria no ha canviat, situant-se en unes 9-10h amb 4G.

El “Nou iPad” arriba amb “Dictation”, la possibilitat de dictar text (com ara correus, notes, etc) per veu en lloc de per teclat (en principi en anglès)

Com sempre advertim després d’una Keynote, on Apple presenta un nou aparell, la millor experiència prové sempre de la manipulació real d’aquest. Les característiques donen una pista de la potència de l’aparell, però l’experiència real ve de l’ús, on factors com la usabilitat, l’estabilitat de les aplicacions, la coherència de la interfície, la rapidesa de l’aparell i la durada de la bateria, entre altres, i totes elles combinades, són els elements claus que ens fan estar satisfets o no en una compra d’aquest estil.

Nou iWork, iLife amb iPhoto!

new ipad

Totes les suites d’Aplicacions d’Apple d’iWord i iLife s’han actualitzat per rebre el nou iPad. Amb diferència destaca la novetat de l’iPhoto per iOS.

El nou iPhoto val 4,99$ i estarà disponible per iPad i iPhone. Incorpora gestió de llibreria i visor i retoc per multi-gestos.

A banda disposa de dotzenes d’efectes pre-incorporats per donar a les teves fotografies un retoc professional.

A més incorpora efectes de retocs clàssics a partir de pinzells i la possibilitat de crear “Photo Journals” o les clàssiques galeries per a presentacions.

Una altra gran novetat que ens ha cridat l’atenció de l’iPhoto és la possibilitat de fer “Photo Beaming“, és a dir, la de passar una foto d’un dispositiu a un altre, per WiFi o BlueTooth.

Tota la suite iWork, amb les actualitzacions gratuïtes, disposarà de Keynote, Pages, i Numbers a l’iCloud.

Jocs i altres apps

new ipad

Està clar que Apple aposta per l’iPad com una consola portàtil de vídeojocs a tots els efectes, per això a la Keynote d’avui les “demos” de jocs com Ace Combat han pres gran protagonisme.

Caldrà veure l’experiència real amb la nova gràfica i el nou processador però tot apunta a que serà una gran experiència

iOS 5.1

Estava cantant que, de la mà del nou model d’iPad, Apple llençaria l’actualització del sistema operatiu iOS, la 5.1, que molts usuaris esperen pels suposats problemes de consum de bateria, especialment alguns usuaris amb iPhone 4S (val a dir que jo tinc un iPhone 4, amb l’iOS 5.0.1, i cap problema)

Ja el teniu disponible per descàrrega o actualització.

Nou AppleTV 1080p

nou appletv 1080p
Apple ha renovat les prestacions, que no el disseny extern, del Apple TV actualitzant el processador a un A5 single-core el que li permet la reproducció de vídeo a 1080p, a diferència del A4 del model anterior que arribava a 720.

La disponibilitat serà a partir del 16 de Març als Estats Units (mantenint el mateix preu que ara)

Escolta’ns al Podcast 107a

Com passa sempre que hi ha una Keynote, demà tindreu un podcast especial, el 107a, dedicat a comentar el seguiment conjunt sota el hashtag #KeyCat que hem fet amb els amics del Bloc d’Apple en Català i fer tertúlia oberta de totes les novetats presentades. No us el perdeu.

Gràcies a tots per la companyia en el seguiment i disculpeu la saturació del servei CoverItLive, que no ha permès seguir-ho tot des dels blocs. Sort de Twitter!