Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

logo viquipèdia

Aquest dies la Wikipedia compleix el seu vintè aniversari i per repensar cap a on podria encaminar-se aquesta eina que ens ha marcat a tots, comptem amb la companyia de l’amic Àlex Hinojo.

Per a la resta de notícies de la setmana: GameStop, Telegram i d’altres també comptarem amb la presència d’en Josep Ruano. 


PART 1:

El futur de la Wikipedia:PART 2:

GameStop

Explicació del què  ha passat a la newsletter de leverup.es – Subscriviu-vos.

Telegram

Telegram permet ara importar historial de converses per facilitar la migració de Whatsapp (i d’altres plataformes de missatgeria).

Apple

La darrera actualització d’IOS, la versió 14.4, resol alguns problemes greus de seguretat, en especial, una vulnerabilitat greu present en un dels programes d’Apple que han rebut més exploits i malware és iMessage.

El passat 20 de desembre es va publicar un informe on es mostrava el hackeig d’iPhones especialment de molt periodistes, per exemple de 39 d’Al Jazeera, tot gracies a la vulnerabilitat d’iMessage.

Amb iOS 14 Apple resol aquesta vulnerabilitat i canvia aspectes importants de l’aplicació segons explica l’equip “Project Zero” de Google. 

Actualitzar algunes aplicacions, concretament les de comunicacions, és complicat perquè cal conservar la compatibilitat amb moltes versions anteriors.


Propostes Mosseguis:

 • (Ludo – Sèrie) Sèries de super herois i super heroïnes de la marca “DC”.
 • (Josep – Sèrie) “The Chef” a Netflix.
 • (Rub – App) Si teniu un HomePod però feu servir mòbil Android us cal aquesta App “HiFy Airplay 
 • (Sergi Edo – Xarxa Social) “ClubHouse” una nova xarxa social amb àudios efímers.
 • (Birres – Bot Telegram)  @LaBibliotecaLliureBot és un bot de Telegram per cercar i descarregar llibres electrònics en diversos formats (PDF, ebook,…)
 • (SinnerBOFH – USA) Newsletter diària sobre l’actualitat americana, des del punt de vista d’una historiadora no partidista. Un E-mail al dia per saber quina n’han fet els veïns de Carolina del Nerd i la resta d’Americans. 
 • (Sergi Edo – Notícies) Una forma alternativa de consumir notícies per mitjà d’aquests humoristes que expliquen l’actualitat a tota llet i amb humor. Exemple en tecnologia: Carlos Azaustre.
 • (Santi Rofes – Sèrie) A Netflix la darrera bogeria del James May: James May Oh Cook! (This is James May and I can’t cook).
 • (Andreu Guinart – Sèrie) Seguint amb James May, en aquest cas a Amazon Prime teniu “Our man in Japan” – I, tambe a Amazon Prime, recordar que s’acaba d’estrenar “The Great Escapists”, una sèrie d’en Richard Hammond!.
 • (Dani Gaya – Servei) Per donar-se d’alta a la web no publicitada d’Endesa distribución (busqueu-la al cercador), veureu el vostre històric de pics de consum i així poder reduir la potència contractada sense que et saltin els ploms, es la web de la distribuïdora tant se val la comercialitzadora que tinguis, obtindràs les dades.
 • (Albert – Sèrie) Us recomano la sèrie Parlament a Filmin. És una paròdia divertida de com deu funcionar l’UE.
 • (P. Vila – Podcast) AppsMac.com dedicat a les tarifes elèctriques i les diferents possibilitats de contractació i d’estalvi.
 • (Radurdin – Sèrie) “El mundo según Jeff Goldblum” a Disney Plus – Una sèrie de reportatges fets per ell. Molt divertit.
 • (Josep Maria Bernacho – Podcast) Cada diumenge a les 7:30 fan el programa sobre ciència i astronomia “La Terra és plana” amb en Joan Antoni Català,  també el trobeu en format podcast.
 • (Kabuto – Star Trek) Per tots els fans de Star Trek ja teniu Amazon Prime Video, la nova sèrie d’animació Star Trek: Lower Decks. Ve a ser una sèrie en clau d’humor dintre de tot el món de Star Trek on els protagonistes són la gent que treballa dintre de la nau a les cobertes inferiors.