El bon amic Joan C., responsable de S.I. d’un Grup Sanitari, i amb el qui hem compartit molts projectes al llarg dels darrers 15 anys, hem fa arribar aquest vídeo.

Malgrat us pugui semblar estrany, anem a parlar bé, a mossegalapoma, de Microsoft… 😉

Produït per el Dr. Bill Crounse, responsable sènior de l’Àrea de Salut de Microsoft, i en colaboració amb Ian Sands de Industry Innovations Group es va presentar a l’Agost de 2007 i mostra, en clau futurista, com veuen, els de Redmond, el món de la Salut amb l’aplicació de les noves tecnologies emergents.

El vídeo ja te un temps i algunes aplicacions tecnològiques, que ja veiem força implantades avui en dia, no estan prou reflectides en la producció, cas del multitouch en dispositius de mida petita (tipus iPhone o PDA), amb el que sorprèn que el metge faci servir encara una mena d’stylus.

Però, en canvi, hi ha altres elements que sí han estat trets de l’experiència pràctica amb els professionals.

Fa anys recordo haver participat en un projecte pilot en un Hospital on provàvem uns, vist des d’avui en dia, arcaics Tablet PC’s, tipus “Plumcake“, per metges i infermeres.

Al final del pilot vàrem recollir les observacions dels professionals que, marcàvem com a prioritat a millorar, l’excessiu pes del dispositiu, l’escalfor despresa pel mateix i la manca d’autonomia (es descarregava ràpid quan es feia servir de forma continuada).

La mena de dispositiu multi-personal que fa servir el metge pel passe de visita a planta, amb disseny, colors i textura molt “macaire”: lleuger, ergonòmic, aparentment sense despendre excessiva escalfor i amb un sistema de recàrrega per contacte en superfícies preparades a tal efecte.

Sí, és futur i és USA. Aquí un aparell així no durava, sense vigilància del segurata de torn, ni 30 segons en un passadís d’un hospital públic.

Però part de les observacions fetes pels metges i infermeres d’aquell antic pilot es veuen recollides en aquest vídeo.

Si voleu saber més de com es va fer aquesta producció podeu consultar el HealthBlog d’en Bill Crounse.

I si us el voleu descarregar en HD ho podeu fer des d’aquí.