Push a l'iPhone

Bé, cert que m’ha quedat un títol massa “de pel·lícula” i un pel exagerat.

I no hi ha per tant si el que vull és parlar-vos de quelcom que els usuaris de Blackberry, per posar un exemple, ja tenen de fa anys: els serveis d’avisos push associats al telèfon mòbil.

Tot just aquests dies he començat a provar les notificacions de l’iPhone per a serveis com Twitter i la missatgeria (Skype, Gtalk, etc) i crec que canviaran la forma amb la que he estat fent servir fins ara l’iPhone.

Per a aquells més atrevits i decidits que, de seguida, aneu a provar-ho tot dir-vos que, alerta, encara és tot una mica recent i no acaba de funcionar en tots els casos. A mi encara se’m perden alguns avisos del Twitter o del IM+ i, com és lògic, se’m dispara el consum de la bateria.

Vaig a fer-vos una llista de les aplicacions actuals que tinc instal·lades i que fan servir notificacions push:

  • iTweetReplay (avisos dels missatges directes i respostes del Twitter)
  • IM+ (programa multi-plataforma i multi-servei per missatgeria instantània que inclou Skype, Gtalk, MSN, etc… i també Twitter). És en la seva versió de pagament de 7,99€ a l’App Store.
  • Al mateix preu, pel mateix propòsit i també a l’App Store teniu BeejiveIM, és més elegant que IM+, més Apple, però no inclou Twitter.
  • Star Defense (És un joc i les seves notificacions són una collonada, però en porta)

Fins ara no havia vist la necessitat de la connexió permanent, via 3g o EDGE, de l’iPhone, amb el que quan tenia WIFI em connectava i quan no, només en algun cas especial, feia servir la connexió EDGE del meu telèfon 2g amb Yoigo (lenta a matar però que em permetia enviar un correu i quatre coses bàsiques).

Amb el push la cosa canvia doncs em fa veure els DM del Twitter i les crides del xat com si fossin sms.

Per tant ara ja em plantejo una connexió permanent i potser un 3G o 3GS (espero que no hagi de ser amb Vomistar).

Ja us informaré.