Català a l'Apple Store de La Maquinista

Des de dijous teníem rumors no confirmats de la presència del català a la nova Apple Store de La Maquinista, la que s’inaugura aquest matí.

Fins i tot un comentari misteriós deixat en aquesta entrada on anunciàvem la trobada de tots els mosseguis apuntava en la mateixa direcció.

Finalment en Miquel Labòria, que és a la cua des d’aquesta matinada, ho confirma i en publica les primeres fotografies en el BaC.

A espera de poder entrar dins la botiga (ho farem en passe de premsa a les 9h) i acabar-ho de confirmar, sembla que Apple aposta pel català a la botiga de Barcelona, com no podia ser d’una altra manera. De ser així és un pas endavant significatiu respecte a la política tradicional vers la nostra llengua emprada per la casa de la poma, que ja va començar a canviar a favor, amb la presencia oficial del català al sistema operatiu de l’iPhone, el iOS, a partir de la versió 4.

Les esperances dels usuaris catalans d’Apple és que l’ús de la nostra llengua s’estengui també als Macs, dins el sistema operatiu Mac OS X, on hi ha també fundats rumors de possible re-aparició (el català va ser-hi present, de forma esporàdica, fa uns anys); i també arribi a la relació comercial amb Apple (iTunes, Apple Store, Centre de Suport, etc.).

Seguiu a Twitter el hashtag #applestorecat per informació actualitzada en temps real

Font de la Fotografia: Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.