Avui, dia de vaga general, és precisament una jornada on Twitter dóna un servei especial en el seguiment de l’actualitat.

Per aquells que creiem en el potencial de Twitter i ens agrada analitzar amb més profunditat les connexions que aquesta xarxa comporta amb altres persones, usuaris i seguidors tenim algunes eines visuals avançades molt interessants i, a més, de franc:

Twitter Venn

Twitter Venn és un servei web que compara dues o tres paraules clau i mostra els resultats en un conegut diagrama de Venn. Aquí teniu un encreuament entre els tres hashtags dels dia: #vagarac1, #vagageneral i #29s

Twitter Venn

Mentionmap

Aquest servei, Mentionmap, aporta també interessant informació de qui t’esmenta, contesta o et fa re-twits, sense necessitat de donar-se d’alta, només entrant el nom d’usuari a Twitter. A més aquest mapa visual és pot visualitzar de forma dinàmica i afegir-lo a la teva web o bloc (com aquí us adjunto)

Twitter Network Browser

Aquesta interessant eina, Twitter Network Browser, permet una navegació dinàmica a partir del teu usuari i desplegar les relacions que hi ha amb altres usuaris seguits o que et segueixen, a partir de l’anterior.

A l’exemple, partint de l’usuari de mossegalapoma, veiem les relacions comunes amb agenciacn (l’Agència Catalana de Notícies) i Rac1.

Twitter Network Browser

Twiangulate

He deixat per al final, l’eina que més m’agrada, més productiva i que incorpora més possibilitats: Twiangulate.

De forma comparada amb 2 o 3 usuaris de Twitter, aquest lloc web incorpora 6 poderosos serveis: “Seguidors més importants”, “Seguidors comuns”, “Amics comuns”, “Llistes comparades”, “Amics foscos” (que encara estic cercant què vol dir) i “Paraules Clau”.

No cal dir-vos l’enorme potencial d’aquesta eina a l’hora de fer comparatives i anàlisi detallat. Tenint en compte que des del mateix anàlisi detallat pots directament seguir usuaris no comuns, exportar la llista de noms o crear una llista a Twitter amb els resultats.

He fet la comparativa amb el Bloc d’Apple en Català, bloc amic, germà i de temàtica comuna, i sorprèn que, amb volums totals de seguidors més o menys similars, la intersecció només arriba a 257 usuaris, amb el que tant un bloc com l’altre tenim un llarg recorregut per donar-nos a conèixer a usuaris seguidors exclusius de l’altra.

Twiangulate

La idea original d’aquesta entrada l’he obtingut llegint aquest article de MakeUseOf.com