Select Page

Avui, dia de vaga general, és precisament una jornada on Twitter dóna un servei especial en el seguiment de l’actualitat.

Per aquells que creiem en el potencial de Twitter i ens agrada analitzar amb més profunditat les connexions que aquesta xarxa comporta amb altres persones, usuaris i seguidors tenim algunes eines visuals avançades molt interessants i, a més, de franc:

Twitter Venn

Twitter Venn és un servei web que compara dues o tres paraules clau i mostra els resultats en un conegut diagrama de Venn. Aquí teniu un encreuament entre els tres hashtags dels dia: #vagarac1, #vagageneral i #29s

Twitter Venn

Mentionmap

Aquest servei, Mentionmap, aporta també interessant informació de qui t’esmenta, contesta o et fa re-twits, sense necessitat de donar-se d’alta, només entrant el nom d’usuari a Twitter. A més aquest mapa visual és pot visualitzar de forma dinàmica i afegir-lo a la teva web o bloc (com aquí us adjunto)

Twitter Network Browser

Aquesta interessant eina, Twitter Network Browser, permet una navegació dinàmica a partir del teu usuari i desplegar les relacions que hi ha amb altres usuaris seguits o que et segueixen, a partir de l’anterior.

A l’exemple, partint de l’usuari de mossegalapoma, veiem les relacions comunes amb agenciacn (l’Agència Catalana de Notícies) i Rac1.

Twitter Network Browser

Twiangulate

He deixat per al final, l’eina que més m’agrada, més productiva i que incorpora més possibilitats: Twiangulate.

De forma comparada amb 2 o 3 usuaris de Twitter, aquest lloc web incorpora 6 poderosos serveis: “Seguidors més importants”, “Seguidors comuns”, “Amics comuns”, “Llistes comparades”, “Amics foscos” (que encara estic cercant què vol dir) i “Paraules Clau”.

No cal dir-vos l’enorme potencial d’aquesta eina a l’hora de fer comparatives i anàlisi detallat. Tenint en compte que des del mateix anàlisi detallat pots directament seguir usuaris no comuns, exportar la llista de noms o crear una llista a Twitter amb els resultats.

He fet la comparativa amb el Bloc d’Apple en Català, bloc amic, germà i de temàtica comuna, i sorprèn que, amb volums totals de seguidors més o menys similars, la intersecció només arriba a 257 usuaris, amb el que tant un bloc com l’altre tenim un llarg recorregut per donar-nos a conèixer a usuaris seguidors exclusius de l’altra.

Twiangulate

La idea original d’aquesta entrada l’he obtingut llegint aquest article de MakeUseOf.com