apple smartphone marketshare

Amb la irrupció de l’iPhone s’ha desfermat una dura lluita entre les marques consolidades (RIM-Blackberry, PALM, etc…) i la companyia de la poma, en el mercat dels smartphones als Estat Units.

I sovint aquesta lluita ferotge passa entre bambolines i amb detalls que no surten a la llum, cosa que no li resta gens de virulència, ans el contrari, la cosa està dura dura.

Un exemple d’això és la fuga de talents entre companyies.

El passat mes de Gener, Mike Bell, un veterà d’Apple amb més de 16 anys d’experiència en el desenvolupament de productes, va ser contractat per Jon Rubinstein (actual responsable de PALM).

PALM ho va fer sense soroll mediàtic (contrariament al que és habitual), sabent lo emprenyat que estava Steve Jobs per aquest fet i, tenint en compte, que el mateix Jon Rubinstein havia format part de l’equip de Steve Jobs fins al 2006. Moment en que Jon va deixar la companyia i va passar a formar part de PALM al 2007.

Aquest traspàs de talent des d’Apple a PALM ha estat més o menys constant des d’aleshores i aquest mes de Març, també sense soroll, s’ha produït un nou moviment: Lynn Fox, la cap de Relacions Públiques de Mac ha estat fitxada per PALM.

No sorprèn el moviment de “talent” entre empreses, això és normal. Sorprèn el “silenci”…