Drobo RAID system

No tot són productes d’Apple a la MacWorld. Moltes altres empreses aprofiten aquesta setmana per anar presentant novetats o comentant productes de recent aparició.

És interessant donar-li un cop d’ull també a altres novetats de Hardware i Software al voltant dels nostres estimats Macs i aquests dies us destacaré les que m’han cridat l’atenció.

Avui us vull parlar de “Drobo” que és un sistema d’emmagatzemament massiu de dades, connectable per USB 2.0 i multiplataforma, de configuració automàtica i molt fàcil gestió, i que permet incorporar fins a 4 HD externs de 3,5 tipus SATA I o SATA II dins d’aquest aparell en forma de RAID. D’aquesta forma ampliem força i de forma escalable, les capacitats d’emmagatzemament de dades associades als nostres sistemes arribant fins a uns 16TB.

La idea de Drobo és que puguis tenir un RAID sense tenir cap coneixement de com un RAID es gestiona, doncs fa aquesta gestió de forma automàtica. Pel que fa a Mac, és 100% compatible amb Leopard amb necessitat de disposar de la 10.5.1.

Drobo va dirigits a particulars o PYME’s que tinguin aquestes necessitats i té un cost de 499$.

No he trobat resellers ni distribuidors aquí cercant informació a la seva web, però els hi he enviat un e-mail preguntant-s’ho.

FONT: MacBreak Vídeo Podcast