Ja hem parlat abans de Drobo que, recordem, és un sistema d’emmagatzemament intel·ligent que permet ampliar “en calent” el nostre espai extern, afegint nous discs durs al conjunt quan es necessiten o substituint un disc avariat, sense haver-se de preocupar de donar-li format o recuperar informació.

Drobo es va fent dia a dia més popular en entorns Mac per la seva facilitat d’ús i pel fet de disposar d’un port FireWire 800.

El problema entre Drobo i TimeMachine s’esdevé del fet que Drobo no informa correctament de la capacitat lliure de que disposa i això TimeMachine ho interpreta com que ha de començar a esborrar còpies antigues de la salvaguarda, segons el seu funcionament estàndard, malgrat resti espai disponible.

La solució passa per crear un volum especial pel TimeMachine, des del Dashboard del Drobo, indicant un espai inferior al que ens indica el Drobo, però creant el volum com una “sparse image“, és a dir, com una imatge de disc que creix en espai a mesura que es necessita.

Aquesta solució la trobareu explicada en detall al bloc de l’Eric Barzeski (desenvolupador d’aplicacions per Mac com PulpFiction, entre d’altres).

Via: Ars Technica