Drobo Del producte Drobo de Data Robotics, Inc. ja n’hem parlat abans a mossegalapoma.

Des d’aleshores a ençà la família de Drobo, tan amb components com amb aplicacions, ha crescut força.

Drobo és un sistema d’emmagatzemament de dades, multi plataforma, que admet fins a 4 discs durs externs i és capaç de gestionar fins a 16TB.

La gràcia està amb el firmware que el gestiona i que fa que t’oblidis completament de particions, configuracions, ubicacions de les dades i problemes relacionats.

Et cal més espai, li afegeixes un nou dis dur i a córrer.

Se’t casca un disc, cap problema. El reemplaces per un altre sense preocupar-te de quines dades hi havia en ell, el propi Drobo ja s’encarrega de regenerar-ho tot.

Els nous Drobo’s admeten FireWire 800 i USB 2.0, i, no fa gaire, han tret un nou aparell DroboShare que permet connectar fins a 2 sistemes Drobo’s diferents i compartir-los en xarxa. Això vol dir que podem disposar, de forma acumulada, fins a 32TB.

Pel que fa a les aplicacions, i aquest és un punt destacable, Drobo (basat en Linux) va obrir la seva plataforma a desenvolupadors alliberant un SDK específic. Ja estan disponibles tot un seguit d’aplicacions que amplien les seves funcionalitats bàsiques i us en destaco un parell com a exemple:

  • Yoics: Accés remot al Drobo via navegador o dispositiu mòbil (iPhone)
  • FireFly: iTunes Media Server

En Ludo segur pot ampliar-vos aquesta informació amb experiència de primera mà, doncs te un Drobo funcionant a ple rendiment al seu despatx.

A Amazon podeu trobar Drobo’s (el sistema sols sense cap HD extern) sobre els 350$.

Font: 9to5mac