doubletwist sincronització

No tothom té un iPhone o un iPod i, en conseqüència, té una baixa o nul·la dependència d’iTunes.

Si tens una PSP, un telèfon amb Android, una BlackBerry o fins i tot un Kindle i el vols sincronitzar amb el teu Mac (o PC) et pot ser útil aquesta aplicació gratuïta: DoubleTwist.

L’empresa que hi al darrera de DoubleTwist va ser creada a Noruega, tot i que actualment té la seu principal a San Francisco, i l’origen de l’aplicació va ser la intenció de crear un programari de sincronització amb dispositius portàtils que fos desvinculat de la pròpia marca de cada dispositiu.

DoubleTwist treballa a banda d’iTunes (però s’integra perfectament amb aquest en el cas que el facis servir, sense generar cap duplicitat) sincronitzant música, vídeos i fotografies amb una llarga llista de dispositius suportats.

Si iTunes et connecta a la tenda Apple Store, DoubleTwist et connecta a Amazon MP3 Store, en el cas que vulguis fer alguna compra.

El primer pas un cop instal·lada l’aplicació és registrar-se. És un procés gratuït que demana la confirmació via e-mail.

DoubleTwist et permet compartir les fotografies a Flickr, Facebook i per correu i pel·lícules per YouTube i també correu.

Cal destacar la bona i simple integració amb l’address book del Mac OS X a l’hora d’enviar fotografies o pel·lícules per correu electrònic.

Com a grans avantatges la possibilitat de sincronitzar la música en un gran nombre de dispositius i copiar-la d’un a l’altre via “llistes de reproducció”, i com a inconvenients dir que és una aplicació consumidora de RAM de forma desmesurada i no té ni de lluny les prestacions d’iTunes (ni l’accés a centenars de milers de podcasts).

Segur que a més d’un li pot fer servei.