Bloc personal de l'Eudald Carbonell

I de ben segur que us preguntareu què coi fa aquest ara parlant de l’Eudald Carbonell i què té a veure amb APPLE.

Doncs res, no te res a veure. No cerqueu relacions.

Senzillament l’espai del bloc “Dóna-li un cop d’ull” parla de llocs interessants a internet, que no tenen a veure normalment ni amb tecnologia ni amb Apple, però que per motius diversos m’agrada recomanar.

Per als pocs que no hàgiu sentit parlar de l’Eudald Carbonell dir-vos que, entre altres moltes coses, és o ha estat catedràtic de Prehistòria a la Universitat Rovila i Virgili i co-responsable en projectes tan importants com l’Abric Romaní a Capellades o Atapuerca a Burgos.

Però l’Eudald és més que això, és d’aquelles persones que incorporen dins seu “tot un personatge”.

Gracies a la lectura d’aquesta entrada en el bloc personal de l’Esther (musa), descobreixo que l’Eudald Carbonell té un bloc personal. Coll… doncs jo no sabia res.

Total que us el volia recomanar.

De sempre m’ha apassionat la Biologia, l’Antropologia i la Prehistòria (al nivell que jo puc entendre que és merament divulgatiu) per moltes raons, però potser la principal és la fina línia que ens separa, als humans, de la resta de les formes de vida, inclús d’altres formes de vida també humanes, encara que no actuals, però amb les que hem conviscut.

I és que el món no sempre ha estat com és ara, amb els seus iPods, i els seus MACS i els seus iPhones. No.

Sembla mentida el que arriba a canviar el món que ens envolta quan no te’l mires amb perspectiva humana, només girant un graus, per exemple amb perspectiva “homínida” resulta que el nostre món és tot una altra cosa.

Què curiós i què sorprenent es torna tot i què difícil que ens resulta fer-ho, és a dir, no mirar-nos-ho tot amb el clàssic egoisme antropomòrfic.

Aquestes i altres coses similars les vaig anar descobrint llegint els llibres de l’Eudald i d’altres autors amb inquietuds i saviesa similars.

Tots tenen quelcom a dir i coses interessants a ensenyar. He anat a la biblioteca de casa a rebuscar i aquí us deixo uns quants llibres per si voleu donar-lis un cop d’ull també:

llegir més

“Sapiens” – Josep Corbella, Eudald Carbonell, Salvador Moyà i Robert Sala – Edicions 62 butxaca.

“Planeta humà” – Eudald Carbonell, Robert Sala – Editorial Empúries butxaca

“Aún no somos humanos” – Eudald Carbonell, Robert Sala – Ediciones quinteto (butxaca)

“Nuestra especie” – Marvin Harris – Antropología Alianza Editorial (butxaca)

“El sentit de tot plegat” – Richard P. Feynman – Empúries Biblioteca Universal (butxaca)

“El mono desnudo” – Desmond Morris – deBolsillo

“El temps i la humanitat” – Eudald Carbonell, Jaume Bertranpetit, Ramon Carbó-Dorca, Josep M. Fericgla i Josep M. Terricabras – Ed. 62

“El enigma de la esfinge” – Juan Luís Arsuaga – areté

“La especia elegida” – Juan Luís Arsuaga i Ignacio Martínez – booket-divulgación (butxaca)

“Atapuerca, perduts al turó” – Eudald Carbonell i José María Bermúdez de Castro – Columna