djay2_ipad_1

Alguns de vosaltres, si heu estat a l’estudi mentre enregistrem el programa, ens heu preguntat com ens ho fem per llançar les falques. Ho fem amb l’App djay 2 per iPad de la casa Algoriddim

Una magnífica aplicació que et convertirà en tot un DJ, guanyadora del premi de disseny d’Apple el 2011, fàcil de fer anar si tens uns mínims coneixements però alhora potent si vols endinsar-te en aquest món de manera més professional.

djay 2 per iPad la pots trobar a l’App Store per 9,99 €.

  

Interfície

djay 2 per iPad disposa d’una interfície senzilla, integrada, intuitiva i dissenyada amb botons lliscants on es combinen els clàssics plats de disc o amb forma d’ones d’alta definició (HD formwaves)-

Com es mostra en el vídeo inferior, no només pots punxar música, si no que pots fer servir l’aplicació com caixa de ritmes i efectes.

Quan vols enllaçar dues cançons pots controlar de forma manual o automàtica la sincronització de les pistes.

A banda, la interfície té modalitat dual, amb combinació de colors i contrastos diürns (o espais oberts) i nocturns (o espais tancats)

  

Llibreries de música i llistes

No només pots fer servir iTunes com a llibreria de música, sinó que també pots fer servir el teu compte Premium d’Spotify. Aquesta darrera funcionalitat, afegida darrerament, et dóna accés a tot el catàleg de cançons d’aquest servei. Realment ha estat una millora remarcable.

Tant amb la llibreria d’iTunes com amb Spotify pots fer servir les teves pròpies llistes de reproducció pre-carregades. Una vegada afegides pots canviar l’ordre de les cançons com tu vulguis i crear, dins l’aplicació, les teves pròpies llistes.

  

Automix

La funcionalitat d’Automix et permet automatitzar les mescles podent definir de forma selectiva o aleatòria els diferents efectes de transició.

  

Integracions

djay 2 per iPad s’integra, d’una banda, amb iCloud per desar i compartir les metadades entre altres dispositius incloent la versió de Mac. De l’altra djay 2 per iPad suporta AirPlay compatible amb Apple TV, AirPort Express, Chromecast, Altaveus, etc.

  

Pre-Cueing

La funció “Pre-Cueing” permet la pre-escolta de la següent cançó amb els auriculars mentre que la mescla actual surt pel canal dels altaveus, com fan els discjòqueis. Com que l’iPad (i l’iPhone i els Mac) només tenen un jack de sortida individual, pots fer servir un parell d’accessoris (un més domèstic i l’altra més professional): DJ Cable de Griffin (sobre 23 €) i DJ Connect (sobre 100 € o més)

  

Altres Accessoris

djay 2 per iPad funciona i s’integra amb un conjunt extens d’accessoris professionals dels principals fabricants del mercat.

Un dels més populars és el Beatpad de Reloop (sobre 459 €) un controlador DJ professional, o el iDJ Pro de Numark (sobre 340 €).

També, a un preu més assequible que als anteriors, trobareu altres controladors més bàsics però igualment interessants, com el valorat iDJ Live II de Numark (sobre 87 €)

  

NOTA: Si adquireixes els productes revisats i recomanats per mossegalapoma per mitjà dels enllaços d’aquest article ens ajudaràs al manteniment del blog i del podcast sense cap cost addicional per a tu. Gràcies!