TVShows2 no s’actualitza des de 2013. Tot i així aquesta app continua funcionant a Yosemite. El problema principal és trobar a la llista les sèries actuals, però aquestes es poden afegir fàcilment des de RSS. A sota explico com.

  

Subscriure’s a sèries favorites i automatitzar baixar nous capítols

TVShows2 ens ofereix la possibilitat d’automatitzar subscripció i descàrrega d’episodis de sèries. S’instal·la com una App a les preferències del sistema.

TVShows 2

Vés a l’opció “Subscripcions” i fes clic a l’opció “Nou programa“.

TVShows 2

Cerca la sèrie que t’agradi i subscriu-te a partir del capítol desitjat (fixat que pots escollir opció HD pels torrents de la sèrie)

TVShows 2

A partir d’ara ja es baixaran tots els torrent dels episodis nous quan aquests apareguin. Tot i així cal repassar algunes opcions més

A l’opció “Subscriptions” pots controlar les subscripcions a les que estàs subscrit, aturar temporalment la descàrrega, eliminar-la o canviar altres paràmetres.

Per acabar defineix a l’opció “Preferències” una carpeta on guardar els arxius “torrent” descarregats.

No oblidis definir la qualitat del vídeo i marcar “Obrir automàticament els arxius torrent..” (aquest punt farà que el Transmission s’arranqui automàticament quan es descarrega un nou capítol)

TVShows 2

Si no trobes la sèrie a la llista la pots afegir manualment de forma molt fàcil:

Prem l’opció “Afegeix un RSS”. Hauràs d’omplir les dades segons mostra la imatge:

tvshows2_rss_1

La URL del feed la trobaràs a ShowRSS, cercant per títol i prement “Get the public feed address”

tvshows2_rss_2

tvshows2_rss_3

I la ID de TVDB (també val la de IMDB) la trobaràs a IMDB

tvshows2_rss_4

  

Descarregar torrents amb Transmission

Transmission és, sens dubte, un dels millors clients torrent gratuïts per Mac.

Descarrega’l i instal·la’l, si no el tens, des de l’enllaç anterior.

Parlar en detall de la configuració del Transmission donaria per una entrada dedicada. Només comentaré la part important.

Vés a Preferències del Transmission, icona “Transfers“, opció “Adding” i marca la darrera opció (enquadrada en verd a la següent imatge) apuntant al mateix directori “P2P” que definíem al configurar el TVShows.

Transmission

La configuració anterior és per re-assegurar-nos que els arxius desats a la carpeta “P2P” arranquen “Transmission” automàticament i s’inicia la descàrrega. De fet ja ho fa amb la configuració del TVShows, però, a voltes, pots descarregar per altres vies els fitxers “.torrent“. Si els mous a la carpeta P2P, aconseguiràs el mateix automatisme.

Ara anem pels subtítols.

  

Descàrrega semi-automàtica de subtítols

He provat moltes maneres per intentar automatitzar la descàrrega de subtítols. Al final, m’he decidit per aquest sistema que és, en part, manual.

El problema bàsic dels automatismes (incloent el poder generar un AppleScript) és que, d’una manera o altre, has d’acabar passant per l’API d’un servidor extern de subtítols (el més comú és OpenSubtitles), i sovint falla: l’API té algun error, el servei es satura els caps de setmana, o el retorn dels subtítols trobats no correspon realment al capítol en qüestió.

Aquest sistema semi-automàtic em permet una validació visual en cada cas.

Descarrega la versió per Mac de SolEol.

Ves a “Preferències” del SolEol i marca “Rename Subtitles as Movie

Fixa’t que pots definir que SolEol cerqui, alhora, més d’un idioma. Jo tinc anglès, català i espanyol (tot i que no es vegi a l’exemple).

Convé que et creis un usuari a “opensubtitles” afegint nom i paraula de pas a les caselles corresponents de les Preferències del SolEol.

SolEol

Fer anar els SolEol és molt senzill. Vés a la teva carpeta de descàrrega final de les sèries i, un cop descarregades, arrossega tots els nous capítols a l’espai “Get Subtitles” i segueix les indicacions. Amb un parell de clics tens tots els subtítols descarregats (en diversos idiomes), amb el mateix nom del fitxer del capítol de la sèrie, i ubicats en el mateix directori on està aquesta.

  

AppleTV 2

Si disposes d’un AppleTV 2 i vols veure els arxius ja descarregats pots fer-ho via les clàssiques i lentes conversions + iTunes.

Personalment, m’estimo més navegar i reproduir directament els vídeos a l’AppleTV 2 (amb jailbreak) connectat per Wifi al Mac (o als discs durs externs connectats a aquest).

Per a fer el jailbreak a l’AppleTV 2 utilitzo SeasOnPass, és gratuït i les instruccions són senzilles

Un cop fet el jailbreak, si saps una mica, ja li pots instal·lar un mediacenter, com el XBMC o el PLEX, que permeti la navegació i reproducció directa com comentava abans. Aquí pots descarregar el XBMC i aquí les instruccions manuals d’instal·lació. (cada cop que hi hagi noves versions ho hauràs de tornar a instal·lar)

XBMC permet la cerca directa de subtítols des de l’AppleTV 2.

Per guanyar comoditat i evitar aquestes re-instal·lacions manuals del XBMC i obtenir, alhora, altres avantatges, jo he optat per subscriure’m a l’aTV Flash (black) de FireCore. La subscripció anual, al canvi actual, té un cost de 23€. La instal·lació del XBMC ja està inclosa dins el aTV Flash, així com les posteriors actualitzacions que es fan senzillament prement una opció en un menú.