Si l’iPad és com una rajola de xocolata, el nou Dell Streak és una xocolatina de 5 polzades. Ahir Dell va anunciar el primer “state” en sortir al mercat a competir amb l’iPad: el Dell Streak.

Apple ho posa fàcil als seus competidors. Les mancances òbvies de l’iPad són els punts forts del Dell Streak: Dues càmeres (front facing i la tradicional del darrera amb més resolució), Wifi, 3G, Bluetooth 2.1, connector micro USB (obligatori a Europa a partir del 2011 (o 12?), ja veurem que fa Apple), targeta micro SD de fins a 32GB per complementar les 2GB internes i un processador Snapdragon ARM a 1GHz (el mateix que el Nexus One i el HTC Desire).

La pantalla de 5 polzades el fan sensiblement més gran que un iPhone (o iPod touch) però “només” té una resolució de 800×480 – que com totes les pantalles actuals “llepa” davant el Retina display 😀 – i és gairebé 4 vegades més petit que l’iPad. Això si, el Streak cap a la majoria de butxaques – excepte aquella petiteta dels texans que sols serveix per l’iPod Nano.

Es ven amb contracte amb operadora (AT&T de moment) o per 560$ lliure. O sia que no és especialment econòmic.

En la part negativa Streak ha sortit amb una versió tunejada del Android 1.6 ! i per tant fins entrada la tardor no tindrà Froyo. Una begenada, ja que les Apps interessants del Androina’s Market estan per a 2.1 o superior.

Personalment no li veig la utilitat ni el sentit a aquest format de 5 polzades, almenys per a un tablet. HTC Evo i Droid X tenen les mateixes prestacions, amb una pantalla de 4,3 ” (gairebé igual) i a més son telèfons! Crec que el tamany mínim per a un tablet (com a tal) està en les 6,1″ que podem veure en molts lectors d’e-ink. Potser per això es rumoreja que el nou iPad “mini” serà de 7″… potser amb un retina display mantenint la resolució de l’iPad de 9,7″ amb el que escric ara. Però prometo repassar abans de publicar. 😀