http://discentia.blogspot.com/2011/05/imagenes-sobre-el-cambio-sobre-sol-el.html
Una consciència col.lectiva està despertant. Arrossega voluntats, desafia i triomfa sobre decisions judicials i meses diverses, atreu l’atenció dels grans medis… robant als candidats les portades que tant anhelen. I un es pregunta, com digué el gran filòsof portuguès: ¿Porque?

Una possible resposta seria la suma de les següents causes:
– Perquè hem perdut la confiança en un sistema dit democràtic on les llistes tancades, les disciplines de vot, els interessos darrera el finançament dels partits (i l’agencia de col.locació i autoajuda que hi ha al darrere) i les intervencions amb criteris polititzats dels tribunals, etc. han trencat la il·lusió en l’equitat del sistema.
– Perquè estem patint una crisi i veiem com els que l’han causat s’en surten impunes i segueixen remenant les cireres.
– Perquè estem cansats de que la opinió publica es generi per disseny en campanyes mediàtiques, i perquè ara tenim noves formes d’escoltar-nos i hashtags on fer-nos sentir.
– Perquè comencem a creure que hi ha millors maneres de decidir les coses que ser sotmesos a estructures jeràrquiques de canalització de poder creades el segle XIX (aka partits polítics dominants) i veiem que potser la democràcia digital ens pot oferir alternatives reals de participació (veieu yeswecamp per exemple)
– Perquè la nova fornada (internet, mòbils, x. socials, hashtags) de les noves tecnologies han retornat la veu a la gent, veu que la fornada anterior (televisió) va llevar.
– Perquè ens interessa la política (les decisions que afecten com viurem en societat) i no els polítics.
http://discentia.blogspot.com/2011/05/imagenes-sobre-el-cambio-sobre-sol-el.html
I aquestes possibles causes en són unes, però si no us agraden segur que si passeu per la plaça del vostre poble o repasseu hashtags n’hi ha altres.

En parlarem al podcast, aixi que Tomàs vés fent forat al guió :-P. (Guió que és un guió¿?¿)

(Imatges modificades com a aquarel·les digitals per Pedro Villarubia)