de feedburner a google FeedBurner és un servei de gestió de feeds que molts dels que tenim bloc utilitzem pels avantatges implícits que comporta; com és el fet de poder canviar de hosting, reordenar el nostre bloc, etc, i, malgrat es modifiqui el feed original, el de FeedBurner roman sense alteració.

A banda d’altres serveis, com permetre la subscripció per correu, també permet seguir estadístiques i mostrar els comptadors, com els que veieu en el lateral del nostre bloc, de lectors i oients diaris.

A l’any 2007 Google va adquirir FeedBurner i, des de fa un parell de mesos Google va anunciar que començava la migració de feeds.

Tot i que Google ho està fent de forma automàtica un pot forçar la migració de feeds des de la mateixa pàgina de FeedBurner, acció que molts ja hem dut a terme degut al mal funcionament del comptador en aquests darrers dies, a banda d’aquells que desitjaven incloure AdSense en els feeds (servei només disponible a Google).

Es preveu que Google completi la migració cap al 28 de Febrer i, ja ha comentat, que a partir d’aquesta data els feeds de FeedBurner mostraran un error 404.

És possible que llavors, una munió de bloggers corrin a fer la transició al mateix temps.

Com els feeds RSS dels nostres blocs els tenim referenciats a un munt de llocs externs, convé que comencis a planificar i/o executar aquesta migració si encara fas servir FeedBurner.

FONT (i més informació) a: Daily Blog Tips

De moment, si esteu subscrits al bloc o al podcast de mossegalapoma per RSS, no hauríeu d’haver notat cap canvi. Però per a més seguretat us els afegeixo, a continuació, per a si voleu validar les vostres subscripcions.

Bloc:

subscripció al bloc per RSS Prem per subscriure’t al bloc via RSS.

subscripció als comentaris del bloc per RSS Prem per subscriure’t als comentaris del bloc via RSS.

per correu Prem per subscriure’t al bloc per correu.

Podcast:

feed icon blue petit Prem per subscriure’t al podcast via RSS

feed icon purple petit Prem per subscriure’t al podcast via iTunes