Ajuda!

A rel d’una consulta d’en Kekos, que vol comprar un HD extern portàtil pel seu MacBook optant per l’opció on-line, he pensat que seria bona idea recollir en els comentaris la vostra experiència.

Per als casos de compres de certa entitat (al voltant de 50€ o superiors) crec cal tenir en compte, a banda de la fiabilitat del lloc en concret, la qualitat del producte, les condicions i forma de pagament i la possibilitat de devolució, alguns altres aspectes:

  1. Amazon (ni a UK ni a USA) permet l’enviament de components electrònics fora dels seus respectius països.
  2. En temes d’emmagatzemament (cas del Kekos amb el disc dur) tot el que es compra en el nostre país passa a engreixar les arques de la inquisidora SGAE. (I ja sabem què fa la SGAE amb els nostres diners, demandar-nos per les descarregues legals i fer lobby de pressió al govern en contra dels nostres interessos, perpetuant un model de negoci caduc).
  3. Les experiències de compra d’altres usuaris són determinants al decidir la nostra compra, el que no treu que es puguin tenir problemes. Per posar-vos un exemple, a mi personalment per compres “majors” ebay no m’agrada. Tot i que he comprat i venut per ebay sense problemes reconec que sovint depèn de qui et trobis en cada cas a l’altre banda i, per tant, és una loteria.

Repassant algunes experiències vostres, de les que més em refio per això de la confiança, i recollides en els vostres respectius blocs (citades al final) veig que hi ha de tots colors.

Llegint-les he vist alguns llocs on heu comprat o han comprat persones que us han deixat comentaris, i he fet una cerca amb les necessitats d’en Kekos:

  • DealExtreme (site de Hong Kong) No cobra despeses d’enviament
  • Play.com (site de UK) Crec que no subministra components fora de UK
  • Macsales.com (site USA) aportació feta per en Joan Carles en els comentaris d’aquesta entrada d’un lloc on-line de llarg recorregut, preus ajustats i compatibilitat garantida amb els nostres Macs
  • Pixmania.com (web francesa amb versió en espanyol) aportació feta per en Dani d’aquest site de compres d’ús general
  • FocalPrice.com (site de Hong Kong) aportació feta per en Mektgn. Hi trobareu força accessoris per Apple

Per cert, en Dani comenta que trueu els enviaments via DHL o FEDEX i no via UPS doncs aquesta darrera acostuma a tenir problemes amb les duanes

Si sabeu d’algun lloc més, teniu experiències personals o comentaris a fer, en Kekos, un servidor i possiblement algun lector més us agrairan la participació 🙂

Experiències recollides (si me n’assabento d’alguna altra l’afegiré a continuació):

– L’amic de terres valencianes “Arroz con Nori” amb unes compres satisfactòries a DealExtreme.

– L’amic “Jordi Fariñas” amb una compra fallida a eBay