Escoltava en aquest breu vídeo d’Infonomia.TV a Stephanie Booth relatant la seva experiència de com va passar de mestre d’escola a blogger i d’aquí a una feina de “freelance” i creadora de l’empresa sobre “freelancing” “Going Far” i l’event relacionat “Going Solo“.

En l’entrevista explicava les raons que la van portar a deixar una feina fixa com la de mestre d’escola i passar-se a una d’aparentment inestable i irregular com la de consultora freelance sobre el món del blogging, la Web 2.0 i els mitjans socials en relació a l’empresa i als negocis.

Aquestes raons es poden resumir en una sola paraula:

Passió

En certa manera em sento força identificat amb l’Stephanie, amb el seu procés i les seves decisions ara que, en el meu cas, la feina d’assessor o consultor freelance comença a materialitzar-se en col·laboracions Institucionals, formació i participació en disparar projectes Web 2.0 en el Sector Públic, un àmbit que m’és familiar per experiència laboral.

El pas de deixar una feina fixa per a convertir-se en un auto-empleat (self-employee) pot semblar, en inici, més insegur i inestable, però la realitat és una altra si estàs convençut del pas i treballes amb passió, fermesa, decisió i voluntat d’ajuda als altres.

El que és veritablement insegur i inestable, en els temps actuals que corren, és tenir una hipoteca a 30 anys, estar en els primers 10, i pagar una quota superior a 1.500€ mensuals. Això sí és insegur i inestable.

Al contrari, el liderar un mateix les brides de la pròpia feina i de l’espai laboral en base a allò que un sap fer bé, pot suposar un factor d’estabilitat i seguretat en un mateix i en el futur.

Michael S. Malone explica en aquest article, “The Next American Frontier“, publicat fa un parell de mesos en “The Wall Street Journal”, que la percepció dels joves americans recent graduats sobre el decidir-se a crear una feina pròpia o una empresa pròpia els hi aporta major seguretat que ser un empleat en una companyia de tercers:

Half of all new college graduates now believe that self-employment is more secure than a full-time job. Today, 80% of the colleges and universities in the U.S. now offer courses on entrepreneurship; 60% of Gen Y business owners consider themselves to be serial entrepreneurs, according to Inc. magazine. Tellingly, 18 to 24-year-olds are starting companies at a faster rate than 35 to 44-year-olds. And 70% of today’s high schoolers intend to start their own companies, according to a Gallup poll.