Xcode Tools Installation

Com veieu a la imatge d’aquesta entrada ja estic instal·lant els Xcode Tools (que trobareu com a “extres” dins el vostre disc del Leopard) preparant-me per al proper curs de programació sota Mac OS X que en Xin i en Miquel Labòria iniciaran en breu.

La notificació d’en Xin de tirar endavant aquest curs, a banda de ser una iniciativa molt adequada precisament ara que la sortida del SDK per iPhone i iPod ha posat el món Mac sota el punt de mira dels desenvolupadors, te una enorme transcendència pels Macs i el català.

Explicar les bases del desenvolupament sota Mac OS X, i fer-ho en català, eleva un grau l’estatus i la importància del coneixement i material disponible per a la nostra comunitat i ens equipara de ple dret a d’altres, no gaires més, que també en disposen.

Sota el meu parer és una de les notícies més importants dels darrers temps pels macaires catalans.

Malgrat no tingueu intenció de desenvolupar aplicacions per Mac, iPhone o iPod Touch (com és el meu cas), només pel fet de poder aprofundir en les bases de com estan fetes les aplicacions i conèixer amb més detall quin és el “development framework” per Mac OS X, ja és, de base, una forma magnífica per endinsar-nos més en les arrels del nostre “estimat” sistema.

Enhorabona al Xin i al Miquel per l’esforç i la iniciativa.