Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

olla de pressió

Especial Minuts Mosseguis amb la secció de cuina, ciència i història d’en Josep Ruano. En aquest episodi parlem de l’Olla de Bellvis, o Olla de Pressió en companyia del periodista gastronòmic Albert Molins.


Història, ciència i cuina sobre l’Olla de Bellvis o Olla a pressió

Ens acompanya l’Albert Molins: Homo Gastronomicus – periodista i escriptor de gastronomia a “bon viveur“, la vanguardia (és el cap de societat), al seu propi blog (reflexiones  de un gastrómo angustiado).

Nostimos (Nostàlgia)

L’Olla de Bellvis (Olla de pressió domèstica).

  • Història de l’Olla de pressió (industrial i domèstica). Inventat per un senyor de Saragossa.
  • Ciència
  • Receptes:
    • Coure llegums (uns 30-40 minuts).
    • Estofats – Galtes.
    • No emplenar més de 3/4 parts de l’olla a pressió.
    • Fer servir adequadament les 2 posicions de pressió.
      • Posició 1 – 1,1 atmosferes – coses toves – brou – llenties.
      • Posició 2 – 2 atmosferes – coses dures i/o fibroses  – cigrons, galtes, etc.

Altres receptes comentades al grup de conversa de cuina al Telegram de mossegalapoma.

  • Sobrassada