Beijing Zhongshan Park

LA CRÒNICA:

27 de Desembre, -13 Celsius, Beijing

Descansats del llarg viatge en avió sortim a la plaça Tian’an Men vorejant-la sense entrar-hi. Tenim presa.

Avui Tian’an Men està aïllada de la ciutat, envoltada de policia i amb controls de seguretat pels accessos subterranis on tots els autòctons (la immensa majoria) han de passar l’arc de seguretat.

Els turistes occidentals (només nosaltres en aquest moment) estem excusats de l’escrutini.

Sembla que han condemnat a 10 anys de presó a un activista polític contrari al règim i n’esperen algun tipus de manifestació.

Volem arribar a Xidan on es troba un edifici que concentra, en un mateix vestíbul, totes les companyies aèries xineses, tant locals com la principal Air China. Ens cal comprar encara tots els bitllets dels vols interiors.

Em encertat venint aquí. Anem de mostrador a mostrador cercant els millors preus i sense problemes. El personal és lent, metòdic, s’assegura de cada pas. Sortim amb tots els vols comprats en poc més d’una hora.

Ara sí fem les visites de rigor sota un bon sol però amb molt baixes temperatures. Tant baixes que demà no ens arriscarem a fer la caminada de 4 hores per la Gran Muralla. S’esperen -14 per la zona i no tenim pebrots d’intentar-ho. Ens conformarem en veure-la i voltar una mica per la zona de visitants.

NOTES TEKI-FRIKIS:

Twitter i Facebook estan prohibits. No hi ha forma d’accedir des de cap punt. És l’altra “Gran Muralla” Xinesa.

En canvi l’Skype a l’iPhone amb Jailbreak em permet fer trucades a casa, per Wifi, amb bona qualitat de só i sense problemes. (Trucar a fixes de Barcelona costa menys de 10 cèntims d’Euro una bona estona parlant).

Seguirem informant…