Quan un coneix a en @Losimo creu que és una persona única i peculiar.

Certament és peculiar, però no únic. Així es demostra quan arribes a Ulldecona i et veus envoltat per un munt de còpies d’en Losimo :)

He començat parlant de l’Albert com un dels organitzadors, conjuntament amb la Núria, el Josep, el Manel i en Fede, de les primeres Jornades Apple celebrades aquest cap de setmana passat.

Han estat uns dies de feina però alhora de convivència, excel·lent acolliment i enorme hospitalitat per part de la gent de la terra, i amb moltes ganes de repetir l’any vinent.

Divendres Conferències – Acte Central

El divendres va ser el dia tecnològic amb la realització, al vespre, de les conferències dels ponents, un pica-pica, els sorteig de tots els obsequis que van entregar els patrocinadors i una estona de networking.

Però primer calia preparar totes les bosses pels assistents que, material informatiu tècnic a banda, contenien arròs del Delta i oli de la comarca :) i donar la benvinguda…

JornadesApple Ulldecona - Recepció d'assistents

La Sala d’actes de l’IES d’Ulldecona, adaptada per a 100 assistents, obria les portes i la gent anava prenent lloc…

JornadesApple Ulldecona - Primers assistents a la Sala d'Actes

Començaven les ponències, totes d’alt nivell, exceptuant la meva que era la més fluixeta i pensada per nouvinguts :) L’afegeixo aquí per a tots aquells que em vareu demanar els enllaços de les utilitats comentades per a millorar la productivitat en Mac.

De totes les ponències vull destacar la d’en @Miguelgonzalez, periodista invident que ja va participar al podcast 83 i que ens va parlar d’accessibilitat i va fer una demostració de com fa anar l’iPhone amb VoiceOver.

No conforme amb aquesta imprescindible ponència, en Miguel va fer de mestre de cerimònies de tota la Jornada, conduint l’acte i presentant la resta de ponents. Un exemple a seguir que ens va portar a tots a admirar-lo d’una banda i a interioritzar l’accessibilitat.

L’altre ponència-espectacle de la que vull fer esment és del conjunt musical Pepet i Marieta. Senzillament Brutals. Van crear en directe i amb el Garageband de l’iPad (que tot just fa 2 mesos començaven a tocar) una cançó del seu repertori. Enregistrant pista a pista (bateria, baix, guitarra…) i la van cantar en directe dedicada, encertadament, als qui veníem de la capital. La cançó era “Pixapins” :P Us fico el vídeo de la cançó que van tocar en directe a Vilaweb.

El sorteig dels obsequis dels patrocinadors es va fer tard i, com ja havien marxar alguns assistents, gairebé va tocar a 1 per cap :)

JornadesApple Ulldecona - Moment del sorteig d'obsequis

Després del Networking i fer la recollida del escampall a dormir que ens esperava un dissabte molt mogut…

Dissabte Esport i Cultura

Si una cosa és destacable d’aquestes Jornades han estat la combinació de les xerrades tecnològiques amb altres activitats lúdiques, esportives i culturals que fomentàvem la convivència entre els qui s’hi van voler apuntar.

8:30 del matí tots preparats pels 35Km de BTT per la plana, el Castell i la Serra del Montsià fent part de la Ruta de la Sal. Una sortida amb nivell tècnic mitjà-alt.

Un detall de la sortida amb 15 participants…

JornadesApple Ulldecona - Moment de la sortida amb BTT

La Núria va organitzar ella sola tot l’avituallament. Un 10 per seguir-nos amb el 4×4 amb el cotxe escombra i tenir-ho tot realment preparat!

L’altra gran protagonista de la sortida amb BTT i heroïna del grup va ser la Núria “salamandreta”. Amb una bici no preparada per BTT i més pensada per ciutat, va començar, seguir, superar les parts tècniques i arribar de les primeres. Una crack!!

Foto de família al Mas de Molet, zona de avituallament, al final de la zona tècnica de la Ruta de la Sal.

JornadesApple Ulldecona - BTT Zona avituallament Mas de Molet

Arribada del Josep i un servidor a l’Ermita de la Pietat, inici i final de la sortida…

JornadesApple Ulldecona - BTT Final Ermita de la Pietat

On ens esperava això…

JornadesApple Ulldecona - Paella!

Que vam compartir també amb la resta d’amics que no van fer la sortida amb BTT

JornadesApple Ulldecona - Tots a taula

Després de la sobretaula tocàvem les visites culturals

La primera als abrics de la muntanya a tocar de l’Ermita on es troba un dels conjunts més importants de pintures rupestres del sud d’Europa

JornadesApple Ulldecona - Pintures Rupestres grup

On el guia ens va explicar que els nostres avantpassats de fa 8000 anys també feien demos. En aquest cas mostraven com fer una reeixida cacera a la vall que s’estenia als peus de l’abric

JornadesApple Ulldecona - Pintures Rupestres detall

Següent pas visita al conjunt del Castell

JornadesApple Ulldecona - Castell

Només ens quedava sopar als organitzadors i convidats per anar tot seguit a descansar després d’un dia ben llarg

JornadesApple Ulldecona - Sopar d'Organització

La cirereta

Les Jornades Apple acabaven dissabte, de forma oficial, després de les visites culturals, però gràcies a l’acolliment d’en Losimo i d’en Josep alguns de nosaltres vam poder allargar l’estada a Ulldecona fins diumenge.

Pel matí vam anar a collir cireres. En Rai, més content que un gínjol, ens dóna testimoni…

JornadesApple Ulldecona -En Rai collint cireres

Gràcies a tots els que vareu assistir, per les mostres d’estimació, a la gent de l’organització pel gran acolliment i hospitalitat. En definitiva per fer-nos passar un cap de setmana que recordarem sempre i que ja tenim ganes que arribi l’any vinent per repetir.