Volia fer unes reflexions ampliant el magnífic article que en David Caules ha publicat en el Bloc d’Apple en Català, sobre l’iPad, de nom “La innovació no és l’iPad” la lectura del qual us recomano.

En David diu que l’iPad és una nova experiència d’ús i estic totalment d’acord.

Sovint, quan creem continguts, al menys els que ho portem fent de forma i manera clàssica (amb una pantalla, un teclat, un ratolí, alguna idea i un polsim d’il·lusió per comunicar), un iPad, tal i com l’hem vist fins ara, no és l’aparell adient.

No em veig editant un iMovie amb l’iPad, no em veig redactant les entrades del blog mentre faig el retoc de les imatges i acabo d’escriure el text. I no m’hi veig perquè per a fer tot això, a sota, tinc un Mac OS X complert, els programes escaients, i una raonable multitasca.

I tot això no està a l’iPad i, en principi, no hi serà, atenent què la idea de l’Steve Jobs ha estat crear un aparell no per a crear contingut, si no senzillament per a consumir-lo còmodament, a poder ser, per gent que no tingui ni idea d’informàtica ni cap necessitat de crear continguts.

L’iPad és per fer un twit, per procastrinar repassant els nostres RSS i fer un clic per accedir a un article que ens interessi veure a la pàgina web o blog, és per badar Youtubant una estona…

Però, per sobre d’altres coses, l’iPad és per passejar per la iBook Store mentre escoltem la música comprada a la iTunes Store i, quan ens cansem, jugar a la versió millorada per pantalla gran del Tap Defense, que hem comprat a l’App Store; l’iPad és per, si ets ianqui o vius als Estats Units, comprar per 1$ i veure el darrer capítol de “The Big Band Theory” just al llit tapadet amb la funda nòrdica.

L’últim paràgraf és el que ha tingut l’Steve Jobs i Apple en ment quan ha creat l’iPad.

No crec que ens hàgim d’estranyar de l’afany comercial d’Apple, que és equivalent als afanys de la resta d’empreses que volen guanyar diners, és a dir, totes.

Però tornem a l’ús de l’iPad.

Uns pocs, els menys, l’utilitzaran per passar les seves presentacions fetes en Keynote davant un auditori als patidors alumnes o als assistents a una conferència que sigui, sobretot, molt 2.0

I només 4 gats esperarem al Jailbreak de l’iPad per a decidir si val la pena comprar-lo o no, mentre intentem fer servir l’Skype via Wifi per fer trucades.

I tu què fas? Crees o Consumeixes? Per que si consumeixes… l’iPad s’ha fet per tu.

NOTA MENTAL: El que segur tindrà l’iPad 2 és càmera per fer vídeo-xats… Ah no calla, que amb l’iPad no es pot enfocar la cara i teclejar alhora…