Per molts de nosaltres Google Chrome ha esdevingut el navegador central del Mac OS X: ràpid, senzill, estable, segur i en català.

Aquest és el meu cas i, de fa temps, em sorprenia no veure cap missatge d’actualització del mateix.

Investigant he vist que hi ha un error (en concret l’error 11) que impedeix l’actualització automàtica del Google Chrome i, segons Google, això és un problema conegut de mal-funcionament del sistema d’actualitzacions Keystone de Mac OS X.

El primer que cal és comprovar si tu també pateixes aquest problema. Vés al menú superior “Chrome“, “Quant a Google Chrome“.

Google Chrome Update error 11

Si veus el mateix que a la imatge superior, amb la llegenda “El servidor d’actualitzacions no està disponible (error: 11)” o error 10 o similar, vol dir que el teu navegador no s’actualitza automàticament.

Per resoldre-ho:

  • Tanca i surt de Google Chrome
  • Executa l’aplicació “Terminal”
  • Escriu i executa aquesta instrucció:
  • /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/install.py --uninstall
  • Ara escriu i executa aquesta instrucció:
  • sudo /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/install.py --uninstall (et demanarà paraula de pas d’administrador)

I ja ho tens, ara si tornes a executar Chrome i consultes “Quant a Google Chrome” hauries de veure la següent imatge

Google Chrome Update no error

És possible que el primer cop després del canvi et surti el missatge d’actualitzacions automàtiques, accepta-ho.

Per a més informació pots adreçar-te a la pàgina d’instruccions del suport de Google Chrome