coRank

No sé si coneixeu coRank, però no us espanteu si no el coneixeu. Jo m’he assabentat avui 🙂 i encara no ho tinc massa clar què és.

Pel que he vist coRank és un lloc web (que també podria ser una utilitat a instal·lar dins el teu bloc) que pretén ser una eina de col·laboració entre persones que fan servir la xarxa i que tenen interessos comuns o afinitats similars.

Un crea l’espai i la resta de persones afins s’apunten com a “fonts” o “fans”, donant-se d’alta via e-mail, i també poden publicar notícies, destacar llocs webs, classificar el contingut, puntuar-lo, etc.

La majoria que tenim un bloc fem servir eines com del.icio.us per a repositori d’idees, notícies o pàgines que visitem per després tenir-les com a font o material per publicar coses.

També existeix i fem servir Technorati, que és un lloc on marquem els nostres llocs webs favorits i també s’encarrega d’avisar-nos quan “ens citem” altres blocs o pàgines web, és a dir, quan ens enllacem o ens esmentem dins d’una entrada d’un bloc.

Igualment existeixen altres eines com “meneame”, “digg”, etc… que serveixen per a puntuar les entrades d’un bloc, les notícies, tot amb la finalitat de cercar “popularitat”, però que a mi no m’acaben de convèncer doncs a voltes la qualitat que hi trobes està al nivell dels programes de Tele5 o Antena3.

En qualsevol cas són eines de generació individual, algunes amb connexions entre blocs, però cap és una eina de treball en grup estrictament parlant.

Aquí és on “coRank” ha trobat un forat i ha creat una eina que permet generar un espai de col·laboració per blocaires, internautes, etc, amb interessos comuns.

A coRank participa un empresari espanyol de llarga carrera internacional i bon visionari del futur de la xarxa: Rogelio Bernal, que l’he descobert llegint aquest article de “el bloc de Enrique Dans”.

I que, tirant del fil, m’ha dut a coRank.

Arribat a aquest punt m’he dit: “ostia, sembla una bona idea, però això ho fa servir algú?”.

Doncs sembla que sí: Comunitat coRank de “Error500.net” que l’ha començat a fer servir des de finals d’aquest Agost i suposo, que encara estarà en proves.

I la idea funciona? Doncs encara està per veure. Veig que erro500 té molta activitat però la majoria l’ha està generant el propi creador “Antonio Ortiz”, que està tirant del carro de la participació. I que a hores d’ara compte amb 7 fonts i 6 fans. No és gaire per tota una institució com error500, però val a dir que tot just acaben d’estrenar-se a coRank.

La interfície gràfica de coRank no m’acaba d’agradar i crec que encara li queda més temps i, potser, una versió 2.0, però continuu pensant que la idea cobreix un buit i una necessitat real.

Jo que sóc inquiet de mena, he creat una pàgina de la comunitat per “mossegalapoma” a coRank, només per fer proves.

Com no puc enviar notícies fins que algú altre no s’apunti a la pàgina, he pensat que, si algú de vosaltres, que teniu bloc o no, i participeu a mossegalapoma s’anima, només us heu de registrar com a “font” i ho provem junts.

Si teniu algun dubte el podem compartir, doncs jo en tinc molts 🙂